EN
Inicijative

Inicijative

Društva HEP grupe članovi su poslovnih udruženja koja promiču načela i dobre prakse društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja u Hrvatskoj.


Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR)


HEP grupa je od srpnja 2015. član Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR).

HR PSOR je nedobitna ustanova privatnog sektora, udruženje predstavnika hrvatskog gospodarstva. Misija i ciljevi HR PSOR-a su: 
  • Jačati svijest o važnosti novog pristupa uobičajenom/dosadašnjem izražavanju poslovnih rezultata koji u kontekstu postizanja održivog razvoja uključuje i uspjeh društvene zajednice i svih zainteresiranih sudionika
  • Razmjenjivati dobra iskustva i isticati pozitivne primjere u okviru cijelog poslovnog sektora
  • Zagovarati dijalog/razgovor između svih zainteresiranih sudionika i poticati nova partnerstva u svrhu postizanja veće konkurentnosti i stvaranja inovacija
  • Podupirati politike i usmjerenja koja pridonose novim održivim oblicima ponašanja i djelovanja u svim segmentima društva
  • Pridonositi uspostavljanju poštenog i slobodnog tržišnog natjecanja, te transparentnog i odgovornog djelovanja svih njegovih sudionika
HEP je kao novi član HR PSOR-a, u ožujku 2016. bio domaćin 19. Skupštine Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj na kojoj su njegovi predstavnici prezentirali politiku i ostvarenja na području održivosti i društveno odgovornog poslovanja, prvo izvješće o održivosti, proizvod ZelEn i projekt e-mobilnosti.

Istog je mjeseca sudjelovao u pripremi i održavanju okruglog stola HR PSOR-a "Trgovanje zelenom energijom kao mehanizam poticanja izgradnje obnovljivih izvora energije".

Stručnjaci HEP-a redovito sudjeluju na godišnjim konferencijama o društveno odgovornom poslovanju u organizaciji HR PSOR-a.
 

Zajednica za društveno odgovorno poslovanje


Na osnivačkoj skupštini, održanoj 11. lipnja 2018. u Zagrebu, Hrvatska elektroprivreda d.d. postala je članicom obnovljene Zajednice za društveno odgovorno poslovanje.
Zajednica za DOP, koja djeluje u Sektoru za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, prati razvoj ključnih aspekata održivog razvoja, organizira skupove, edukacije, okrugle stolove i zagovaranja za potrebe članica Zajednice te provodi projekt Indeks DOP-a.