EN
Projekti iz EU fondova - HEP Toplinarstvo

Projekti iz EU fondova - HEP Toplinarstvo

HEP-Toplinarstvo provodi velike investicijske projekte sufinancirane bespovratnim sredstvima Europske unije, Europskog fonda za regionalni razvoj. Više o projektima pročitajte u nastavku.
 
Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba -  ukupna vrijednost projekta iznosi 92,3 milijuna eura, prihvatljivi trošak je 73,8 milijuna eura od čega je 55,9 milijuna eura bespovratnih EU sredstava, što ga svrstava u jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj koji se sufinanciraju iz EU fondova. U razdoblju od 2021. do 2023. planira se zamijeniti gotovo trećina zastarjele zagrebačke vrelovodne mreže, što će povećati pouzdanost i sigurnost opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom.

Projekt Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do Toplane Pogona Osijek – ukupna vrijednost projekta je 12,3 milijuna eura, od čega 6,1 milijun eura bespovratnih EU sredstava. Ciljevi projekta su veća energetska učinkovitost sustava, nastavak pouzdane opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom i smanjenje emisija štetnih tvari u okoliš.