EN
HEP i zajednica

HEP i zajednica

ZelEn

ZelEn je certificirana električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, koju HEP Opskrba kao jedinstveni proizvod na hrvatskom tržištu nudi svojim kupcima. Sredstva prikupljena prodajom proizvoda ZelEn, namjenska su sredstva predviđena isključivo za ulaganje u projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije integriranih u građevine koje koriste ustanove javnog sektora u djelatnostima odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

Do sada je u pet ciklusa izvedeno 13 projekata ukupne vrijednosti oko 540 tisuća eura. Projekti su izvedeni u riječkoj podružnici Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana, dječjim vrtićima Dugo Selo u Lukarišću, Sveti Ante u Prugovu pored Klisa, Cvrčak iz Solina, Morski konjić u Slatinama, Osijek u Osijeku i Potočić u Jalžabetu, osnovnim školama Frana Krste Frankopana i Ljudevita Gaja u Osijeku, Srednjoj strukovnoj školi i Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, Katoličkoj osnovnoj školi i Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti iz Požege te Obiteljskom centru u Požegi.

 

Nagrada učenicima IMAM ŽICU!

​Nagrada učenicima (za matematiku i fiziku) ustanovljena je 1995. godine u sklopu obilježavanja Stoljeća Hrvatske elektroprivrede. Od 2005. godine kada dobiva i svoje ime IMAM ŽICU!, Nagradu dobivaju i najbolji mladi elektrotehničari.
 
Dobitnici novčane nagrade u iznosu od 400 eura svi su učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu. Kod matematičara, to su učenici 5.-8. razreda osnovnih škola te svih razreda srednjih škola, a kod fizičara 7.-8. razreda osnovnih škola te svih razreda srednjih škola. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima u području Elektrotehnika i računarstvo.
 
Od osnutka Nagrade, 1995. godine, HEP je dodijelio ukupno 931 nagradu IMAM ŽICU!
 
Projekt jubilarne 20. dodjele nagrade učenicima 20 x IMAM(o) ŽICU! dobio je 2015. godine godišnju nagradu Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću za najbolji komunikacijski projekt na području društveno odgovornog poslovanja u 2014. godini.
 

Za naše male genijalce

HEP donacijom računalne opreme, osnovnim školama na području Republike Hrvatske, dobitnicama na godišnjem natječaju, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja.  Zajedno s ovogodišnjim ciklusom akcije Za naše male genijalce, HEP je ukupno osigurao donacije od čak 750 računala za učenike u 226 osnovnih škola diljem Hrvatske ukupne vrijednosti u iznosu od gotovo 679 tisuća eura.
 
 

Natječaj za donacije Svjetlo na zajedničkom putu

Sudionici godišnjeg natječaja mogu biti registrirane udruge, ustanove i organizacije civilnog društva sa sjedištem u Hrvatskoj. Na natječaj se prijavljuju projekti s područja: mladi, umjetnost i kulturna baština, humanitarno djelovanje, znanost i društvo ili okoliš. Odluka o dodjeli donacija donosi se na temelju prosudbe kvalitete i izvornosti projekta, stupnja korisnosti za lokalnu ili širu društvenu zajednicu te učinkovitog i odgovornog gospodarenja donacijskim sredstvima.
 

Dokumenti

 • Rezultati javnog natječaja za dodjelu donacija, 2010.  (PDF)
 • Rezultati javnog natječaja za dodjelu donacija, 2011. (PDF)
 • Rezultati javnog natječaja za dodjelu donacija, 2013. (PDF)
 • Rezultati javnog natječaja za dodjelu donacija, 2014. (PDF)
 • Rezultati javnog natječaja za dodjelu donacija, 2015. (PDF)
 • Rezultati natječaja za dodjelu donacija, 2016. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava  2015. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2016. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2017. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2018. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2019. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2020. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2021. (PDF)
 • Pregled donacija i sponzorstava 2022. (PDF)
 • O donacijama i sponzorstvima - ovdje