EN

Obavijest

Obavijest kupcima

 

Poštovani kupci prirodnog plina!
Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) donijela je 23. rujna 2022. godine Odluku o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima kategorije kućanstvo. 
 
S obzirom da zbog trenutne situacije na tržištu nismo u mogućnosti formirati prodajnu cijene plina u tržišnoj usluzi, obavještavamo kupce HEP-PLIN d.o.o. kategorije kućanstvo koji nisu korisnici javne usluge opskrbe plinom, da s danom 30. rujna 2022. godine, a na temelju navedene Odluke HERA-e, nećemo produljiti dosadašnje ugovore o opskrbi plinom u tržišnoj usluzi. 

Promjena opskrbljivača i početak pružanja javne usluge opskrbe plinom provest će se automatski od 1. listopada 2022. godine na opskrbljivača plinom u obvezi javne usluge na distribucijskom području gdje se kupac nalazi, prema reguliranoj cijeni koju utvrđuje HERA.

Ovim putem pozivamo kupce na dostavu očitanja plinomjera na dan prestanka ugovora 30. rujna 2022. na broj 0800 8813 ili elektroničkom poštom na e-mail ocitanje.plin@hep.hr.OBAVIJEST ZA KUPCE IZ KATEGORIJE NEKUĆANSTVO:

Molimo sve kupce kategorije poduzetništvo da sukladno Članku 2. St. (7) Uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije svoje zahtjeve šalju na: zahtjev.plin@hep.hr

 

Poštovani kupci prirodnog plina!
Uslijed povećanog broja Vaših upita, ovim putem Vam želimo omogućiti lakše preuzimanje potrebnog obrasca za promjenu opskrbljivača plinom.
 Poveznica za preuzimanje zahtjeva za promjenu opskrbljivača dostupna je OVDJE.
 Nakon što preuzmete svoj obrazac sa pripadajućim barkodom, isti popunite, potpišite i dostavite na e-mail adresu javnausluga.plin@hep.hr kako bi u Vaše ime pokrenuli postupak promjene opskrbljivača. 
Napominjemo da sav dospjeli dug prema postojećem opskrbljivaču mora biti podmiren za uspješan prelazak, kao i potrebu da podaci na obrascu budu potpuni i točni (ističemo OIB, identifikacijsku oznaku obračunskog mjernog mjesta ID_OMM, te trenutno stanje brojila).
 
Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Vaš HEP-Plin d.o.o.