EN
Pristup mjernim podacima

Pristup mjernim podacima

Obavijest: od 01. do 31. siječnja 2021. godine internetska stranica mjerenje.hep.hr bit će nedostupna za korištenje

Poštovani korisnici,

obavještavamo Vas da će zbog prelaska na novi poslovni informacijski sustav HEP ODS-a, internetska stranica „mjerni podaci“ (mjerenje.hep.hr ) tijekom siječnja 2021. godine biti nedostupna za korištenje.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na razumijevanju.Web portal Mjerni podaci namijenjen je korisnicima mreže kako bi im omogućio pristup mjernim podacima za obračunska mjerna mjesta s priključnom snagom iznad 30 kW i obračunska mjerna mjesta proizvođača priključenih na distribucijsku mrežu. Korisnici Web portala imaju pristup podacima o krivuljama opterećenja.

Krivulja opterećenja je niz brojilom izmjerenih podataka koji se odnose na obračunsko mjerno mjesto, a sastoji se od mjernih vrijednosti svih 15-minutnih srednjih snaga unutar obračunskog razdoblja, poredanih po datumu i vremenu nastanka.

Kako bi pristupio portalu, korisnik mora ispuniti i ovjeriti zahtjev. Popunjeni i ovjereni zahtjev potrebno je dostaviti kao skenirani dokument na e-mail adresu mjerni.podaci@hep.hr ili na broj faxa 01/6171 282.

Svi podaci na portalu su informativnog karaktera. Usluga je u fazi testiranja te se trenutno ne naplaćuje. U slučaju izmjene Cjenika nestandardnih usluga HEP ODS-a i početka naplate ove usluge, korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.