EN

Škole Varaždinske županije

HEP ESCO je Projektom energetske učinkovitosti u školama Varaždinske županije osigurao modernizaciju škola i smanjenje troškova za energiju.
Prvom fazom Projekta obuhvaćeno je pet škola.

U OŠ Novi Marof obavljena je rekonstrukcija plinske kotlovnice, modernizacija rasvjete, rekonstrukcija cijevnog razvoda grijanja staroga krila škole te su na radijatore ugrađeni termostatski ventili.

U Strukovnoj i gospodarskoj školi Varaždin obavljena je rekonstrukcija plinske kotlovnice, na radijatore su ugrađeni termostatski ventili i ugrađen je kompenzator jalove snage.

U Poljoprivrednoj i vetrinarskoj školi Vinica ugrađeni su termostatski ventili i kompenzator jalove snage.

U Srednjoj školi Ivanec ugrađena je automatska regulacija u plinskoj kotlovnici i toplinskoj podstanici, a također i termostatski ventili.

U OŠ Metal Ožegović Radovan obavljena je ugradnja termostatskih ventila, automatike, rekonstrukcija ventilacije u kuhinji i provedena je zamjena energenta, odnosno loživog ulja plinom.

Nakon uspješne izvedbe prve, uslijedila je druga faza Projekta u okviru koje su obnovljene još tri škole: OŠ 'Franjo Sert' Bednja, OŠ 'Ivan i Antun Kukuljević' Varaždinske Toplice i Područna škola Druškovec. U tim školama moderniziran je sustav grijanja, rasvjete i proveden prelazak s loživog ulja na plin.

Projekt je važan i sa stanovišta zaštite okoliša jer se zamjenom energenta za grijanje smanjuje emisija štetnih plinova i time izravno pridonosi održivom razvoju, što postaje jedna od važnih smjernica u strategiji razvoja gradova, općina i županija.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika