EN

O nama

HEP ESCO d.o.o. je tvrtka u vlasništvu HEP grupe koja razvija, provodi i financira projekte energetske učinkovitosti na tržišnom utemeljenju. Kratica ESCO, Energy Service Company, u svijetu je prepoznatljivi naziv za tvrtke koje pružaju cjelovitu uslugu u energetici s otplatom kroz uštede. Usluga obuhvaća razvoj, izvedbu i financiranje projekata na način da se kroz uštede u troškovima za energiju i održavanje ostvari povrat investicije.

Projekti uključuju modernizaciju, rekonstrukciju i obnovu postojećih postrojenja i objekata. HEP ESCO je do kraja 2017. izveo projekte energetske učinkovitosti na 100 objekata iz područja javne rasvjete, zgradarstva, industrije i sustava opskrbe energijom kroz investicije veće od 186,4 milijuna kuna, čime su ostvarene uštede od 35,7 milijuna kuna te smanjena emisija stakleničkih plinova za 19,9 milijuna kilograma CO. Po otplati investicije HEP ESCO izlazi iz projekta i ostavlja sve pogodnosti projekta klijentu, posebice smanjenje troška za energiju i održavanje.

Gospodarenje energijom za veće klijente uključuje nadzor i upravljanje energetskim sustavima, on-line monitoring potrošnje energije i ušteda kroz optimizaciju energetskih sustava.

HEP ESCO je od samog početka rada povezan s međunarodnim organizacijama, kao što su Svjetska banka (WB), Globalni fond za zaštitu okoliša (GEF), Njemačka razvojna banka (KfW) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Zbog brojnih uspješno izvedenih projekata i vrijednog doprinosa razvoju energetske učinkovitosti, HEP ESCO je dobio nekoliko prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada:

2009 GreenBuilding Award
HEP ESCO d.o.o. nagrada GreenBuilding
Nagrada za najboljeg GreenBuilding Podupiratelja u okviru programa GreenBuilding pod pokroviteljstvom Europske komisije i programa Intelligent Energy Europe.
 
2007 European Energy Service Award 
HEP ESCO d.o.o. Europska nagrada za energetsku uslugu
Nagrada za najbolju europsku tvrtku koja osigurava energetske usluge za projekte energetske učinkovitosti proglašena od Europske organizacije European Energy Service Initiative.
 
2006 Prva nagrada ekološkoj rasvjeti grada Novigrada
HEP ESCO d.o.o. nagrada Novigrad
Svjetska organizacija IDA – International Dark-Sky Association je 2006. godine Projektu ekološke rasvjete u gradu Novigradu dodijelila Prvu nagradu za ekološku rasvjetu za europski kontinent.

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.