EN
Program pogodnosti

Program pogodnosti


HEP-Opskrba i HEP-ESCO, uz opskrbu električnom energijom, kupcima HEP-Opskrbe, kategorije poduzetništvo koji ne koriste javnu uslugu, nude bez naknade tri paketa energetskih usluga Programa pogodnosti.

Kupci na raspolaganju imaju dva od tri paketa (Paket 1 plus Paket 2 ili  Paket 2 plus Paket 3). Vrijednost usluge ovisi o segmentu u koji je kupac uvršten i broju godina trajanja ugovora s HEP-Opskrbom te specifičnostima kod kupca.
Kupac može istodobno ostvariti vrijednost pogodnosti iz najviše dva paketa kumulativno.
 

PAKET 1 | Sustavno gospodarenje energijom (uspostava sustava daljinskog praćenja potrošnje te ESCO Monitor® sustava kod kupaca)


Usluga iz Paketa 1 uključuje provedbu navedene usluge/proizvode kako slijedi:

Sustavno gospodarenje energijom – usluga uspostave sustava daljinskog očitanja i korištenje ESCO Monitor® sustava, što uključuje:
  • izradu projektnog rješenja i detaljne specifikacije uz ugradnju sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i vode (primarno za potrošnju električne energije)
  • uslugu nabave i ugradnje mjerne opreme potrebne za uspostavu sustava daljinskog očitanja uz godišnje pravo korištenja ESCO Monitor® sustava
  • edukaciju korisnika o radu u ESCO Monitor® sustavu.
 
ESCO Monitor® je računalno-poslovni sustav za gospodarenje energijom, kojeg je razvio HEP- ESCO, koji omogućava uvid u potrošnju, analizu i planiranje potrošnje, nadzor te rano otkrivanje i alarmiranje u slučaju promjene potrošnje energije i vode, primjerice u slučaju slabe energetske učinkovitosti, kvarova i neočekivanih događaja te lakše otkrivanje mjera energetske učinkovitosti.
 
Oprema za daljinsko očitanje potrošnje energenata i vode se nabavlja na tržištu sukladno usuglašenim specifikacijama i potrebama kupca te je u vlasništvu HEP-ESCO-a za vrijeme trajanja ugovora.
 

PAKET 2 | Besplatno savjetovanje u području pripreme projekata energetske učinkovitosti i projekata gospodarenja energijom


Usluga savjetovanja o potencijalu provedbe projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te projekata gospodarenja energijom, što uključuje izlazak na teren i sastanak s kupcem.
 
ESCO projekt može obuhvaćati različite projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije integriranih u građevinu, koji uključuju razne mjere modernizacije i rekonstrukcije sustava grijanja i hlađenja, industrijskih postrojenja, rasvjete te sličnih projekata ovisno o potencijalu za provedbu ovakvih projekata kod kupca.
 
Projekt gospodarenja energijom može obuhvaćati analizu i optimizaciju potrošnje energije postojećih tehnologija, izradu rješenja za ugradnju sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i vode (primarno za potrošnju električne energije) te strategije uštede energije.

PAKET 3 | Edukacija zaposlenih kod kupaca (“Tečaj za energetske menadžere”, “Zeleno poslovanje”, e-kolegij “Zeleni ured”)


Usluga iz Paketa 3 uključuje provedbu “Tečaja za energetske menadžere” koji je usmjeren na podizanje stručnosti tehničkog kadra za provedbu sustavnog gospodarenja energijom i mjera energetske učinkovitosti (Paket 3.1.). ili radionicu “Zeleno poslovanje” koja je usmjerena na podizanje svijesti svih zaposlenih o potrošnji energije i njenom utjecaju na okoliš (Paket 3.2.).
Uz jednu od usluga iz Paketa 3.1. ili Paketa 3.2, kupac ima pravo i na Paket 3.3. e-kolegij “Zeleni ured”.

Paket 3.1. Tečaj za energetske menadžere
Tečaj je namijenjen osobama odgovornim za energetiku i osobama odgovornim za upravljanje objektima u privatnom i javnom sektoru. Cilj tečaja je pružiti savjetovanje i edukaciju prilagođenu potrebama klijenata.Tečaj traje 2 radna dana. Više o tečaju pogledajte ovdje.


Paket 3.2. Radionica „Zeleno poslovanje“
Radionica "Zeleno poslovanje" je motivacijska radionica kojom se podiže svijest djelatnika te potiče na promjenu ponašanja s ciljem racionalnog korištenja energije u okviru redovitih poslovnih aktivnosti. Više o radionici pogledajte ovdje.
 
Paket 3.3. E-kolegij “Zeleni ured”
E-kolegij “Zeleni ured” potiče pristup poslovanju koji bi zaposlenici trebali primjenjivati kako bi se u svakodnevnom uredskom poslovanju smanjila potrošnja energije. Cilj e-kolegija je osvijestiti kako male promjene ponašanja na razini pojedinca mogu učiniti velike promjene na razini organizacije.
E-kolegij "Zeleni ured" traje jedan nastavni sat. Više o e-kolegiju pogledajte ovdje.
 


Za detaljne informacije o paketima Programa pogodnosti i Uvjetima korištenja koristite e-mail: program.pogodnosti@hep.hr.