EN
GreenBuildingPlus

GreenBuildingPlus

Promocija energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u nestambenim zgradama.
 
Program Green Building dobrovoljni je program Europske komisije pokrenut 2005. godine, koji vlasnicima i korisnicima nestambenih zgrada daje smjernice za povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

U prosincu 2007. godine započela je druga faza projekta GreenBuildingplus te je, u nastavku programa kao jedan od deset partnera te Nacionalni kontakt centar za GreenBuildingplus imenovan Energetski institut “Hrvoje Požar“.

HEP ESCO je dobio status GB Podupiratelja te je nagrađen kao najbolji GB Podupiratelj na području Republike Hrvatske u 2009. godini. Za GB Partnere HEP ESCO je prijavio tri škole: Gimnaziju Bernardina Frankoapana u Ogulinu, Srednju školu Duga Resa te Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić, Duga Resa - na čijim je objektima proveo projekte energetske učinkovitosti.

Cilj Programa je povećanje učinkovitosti korištenja energije, promocija i korištenje obnovljivih izvora energije, smanjenje korištenja fosilnih goriva, zaštita okoliša smanjenjem emisija CO2 te povećanje sigurnosti opskrbe energijom. Sudjelovati može svaka tvrtka ili organizacija koja će pridonijeti ciljevima programa GreenBuilding, a iscrpniji uvjeti sudjelovanja navedeni su u Brošuri. 

Vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca, odnosno od 1. prosinca 2005. do 1. prosinca  2007.