EN

Škole Grada Siska

HEP ESCO je u suradnji sa UNDP-om realizirao projekt energetske učinkovitosti na modernizaciji škola u gradu Sisku. U okviru sustavnog gospodarenja energijom u gradovima, UNDP je u Sisku proveo energetsku provjeru svih objekata u vlasništvu Grada i napravio analizu isplativosti rekonstrukcije sustava.

Na temelju provedenih studija, HEP ESCO je proveo projekte energetske učinkovitosti u dvije sisačke škole - OŠ „VIktorovac“ i OŠ „Braće Ribar“.

Projekt modernizacije OŠ „VIktorovac“ obuhvatio je modernizaciju sustava grijanja , demontažu postojeće kotlovnice na loživo ulje i ugradnju vrelovodne toplinske podstanice snage 500 kW te spajanje na vrelovodni sustav HEP Toplinarstva. Također je izvedena zamjena i sanacija dotrajalih instalacija i armatura u kotlovnici.

U OŠ „Braće Ribar“ je montirana plinska kotlovnica sa svim pripadajućim plinskim, elektroenergetskim i plinodojavnim instalacijama.

Projekt je iznimno važan jer modernizirani školski prostori učenicima i profesorima omogućavaju veći komfor te puno kvalitetnije provođenje nastave. Osim toga, tim projektom grad Sisak uvelike rasterećuje lokalnu zajednicu i ostvaruje značajne financijske i energetske uštede.
  • Škole Sisak letak PDF

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika