EN
PERMANENT

PERMANENT

HEP ESCO je, u suradnji s još pet tvrtki iz Europe, u rujnu 2009. godine započeo realizaciju PERMANENT projekta, čiji je glavni cilj pridonijeti popularizaciji i prihvaćanju M&V (mjerenja i verifikacije ušteda) te potaknuti sveopće razumijevanje energetskih ušteda.

Riječ je o Projektu iz programa IEE (Intelligent Energy Europe), koji je nastao pod okriljem EACI organizacije. Puno ime projekta je: PErformance Risk MANagement for ENergy efficiency projects through Training: enhancing the credibility of the energy services industry in Poland, Czech Republic, Romania, Bulgaria and Croatia. HEP ESCO-u je ponuđeno sudjelovanje u Projektu s obzirom na uspješno izvođenje projekata energetske učinkovitosti i višegodišnje iskustvo upravo na poslovima mjerenja i verifikacije ušteda.

Ukupna vrijednost projekta je 1.352.831,00 eura, od čega EACI pokriva do 75 posto vrijednosti.

Vrijeme trajanja projekta je 28 mjeseci, odnosno od 1. rujna .2009. do 31. prosinca 2011. 
 
HEP ESCO će u okviru PERMANENT projekta značajno pridonijeti popularizaciji i prihvaćanju M&V (mjerenja i verifikacije ušteda) te potaknuti sveopće razumijevanje energetskih ušteda i projekata energetske učinkovitosti na području Republike Hrvatske. Kao jedan od važnijih rezultata PERMANENT projekta bit će prvo službeno izdanje IPMVP protokola na hrvatskom jeziku, za čije je objavljivanje zadužen HEP ESCO.