EN
nZEBRA

nZEBRA


Projekt nZEBRA ima za cilj osmisliti i pilotirati intenzivni interdisciplinarni tečaj o klimatski neutralnim zgradama.

Ovaj tečaj ima za cilj potaknuti vještine studenata visokoškolskih ustanova u arhitekturi, građevinarstvu i energetici za projektiranje i održavanje nZEB struktura koje zadovoljavaju tržišnu potražnju za kvalificiranim stručnjacima i podržavaju globalne napore u borbi protiv klimatskih promjena.

Tečaj pokriva kritične teme kao što su nZEB, kružno gospodarstvo u građevinarstvu, prilagodba klimatskim promjenama, izgradnja integriranih sustava obnovljive energije, pametne zgrade i strategije ekološkog društvenog upravljanja.

Projekt je financiran iz europskog programa Erasmus+ s ukupnim proračunom od 400.000 €, tip akcije KA220-HED - Partnerstva suradnje u visokom obrazovanju prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava broj 000154329.
 
Partneri iz 4 zemlje (Švedska, Njemačka, Francuska i Hrvatska):
1. Hogskolan I Halmstad (Koordinator)

U okviru projekta izradit će se skup alata za obuku trenera koji će voditi predavače o učinkovitom korištenju zajednički osmišljenih scenarija učenja i softvera za informacijsko modeliranje zgrada (BIM) i energetsko modeliranje zgrada (BEM) u analitičke svrhe.

Projekt je započeo 1.rujna.2023. i trajat će ukupno 36 mjeseci.

LinkedIn

nZEBRA CRO

nZEBRA website