EN
ZelEn

ZelEn

ZelEn  je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla koji vodi Hrvatski operator tržišta energije. Riječ je proizvodu HEP Opskrbe namijenjenom kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora.
 
Sredstva ostvarena prodajom ZelEna (1,5 kuna za megavatsat), HEP Opskrba prikuplja u fondu iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva poput vrtića, škola i domova.

U sklopu donacijskog projekta ZelEn, kojeg HEP provodi od 2014. godine, HEP ESCO je izveo projekt energetske učinkovitosti na ukupno 13 objekata u ustanovama socijalno osjetljive kategorije poput vrtića, škola i domova.

Projekti su na temelju rezultata javnog poziva, realizirani sredstvima od prodaje kupcima HEP Opskrbe kategorije poduzetništvo koji su izabrali ZelEn, opskrbu električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora.

HEP ESCO je zadužen za provedbu mjera energetske učinkovitosti, projekata obnovljivih izvora energije i sustavno gospodarenje energijom.