EN

Javna rasvjeta Solina

HEP ESCO je u javnoj rasvjeti grada Solina izveo projekt energetske učinkovitosti vrijedan 2,6 milijuna kuna. Modernizacija javne rasvjete obuhvatila je skoro cijelo područje grada Solina. Suvremenom opremom vrhunske kvalitete zamijenjen je zastarjeli i neučinkoviti sustav, a koristi od provođenja projekta modernizacije za grad Solin su višestruke.

Niži troškovi energije, smanjeno opterećenje infrastrukture zbog smanjenja snage i niži troškovi održavanja gradu donose uštede od čak 315.000,00 kuna na godišnjoj razini.

Standardne živine žarulje zamijenjene su novim natrijevima, a zajednički odabrana rasvjetna tijela u zasjenjenoj izvedbi upotpunila su novi ekološki rasvjetni sustav grada.

Ukupna ulaganja u projekt energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti, gradu Solinu u potpunosti će se vratiti za nešto više od osam godina, dok će povoljni učinci projekta biti dugoročno prepoznatljivi.

Modernizacijom su obuhvaćene 1 024 svjetiljke, a radovi su obuhvatili zamjenu starih živinih žarulja i svjetiljki suvremenima natrijevima, manje snage i poboljšanih obilježja te ugradnju regulatora na sve svjetiljke s dvije sijalice, temeljene na natriju.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika