EN

Javna rasvjeta Novigrada

Grad Novigrad među prvima je prepoznao ESCO usluge i realizirao 1.986.065,00 kuna (bez PDV-a) vrijedan projekt. Financiranje projekta energetske učinkovitosti osigurao je HEP ESCO dok je investiciju za dodatnu rekonstrukciju osigurao Grad Novigrad. Ovim projektom HEP ESCO je gradu Novigradu osigurao godišnje uštede od 70.181,00  kuna (bez PDV-a).

Modernizacija i obnova javne rasvjete obuhvatila je cijeli grad Novigrad. Suvremenom opremom vrhunske kvalitete zamijenjen je zastarjeli i neučinkovit sustav, a u naselju Mareda je dodatnom rekonstrukcijom osposobljen dio rasvjete koji nije bio u funkciji.

Stare živine žarulje zamijenjene su modernim natrijevima, a zajednički odabrana rasvjetna tijela u zasjenjenoj izvedbi upotpunila su novi ekološki rasvjetni sustav grada. Također je ugrađena regulacija svjetlosnog toka čime su dodatno smanjeni troškovi za energiju i svjetlosno onečišćenje grada.
 
Grad Novigrad je za ovaj projekt dobio prestižnu nagradu Svjetske organizacije IDA International Dark-Sky Association za Najbolju ekološku javnu rasvjetu za Europski kontinent u 2006. godini.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika