EN
Projekti iz EU fondova

Projekti iz EU fondova

HEP-Toplinarstvo provodi velike investicijske projekte sufinancirane bespovratnim sredstvima Europske unije, Europskog fonda za regionalni razvoj. Više o projektima pročitajte u nastavku.
 
Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba -  u sklopu provedbe ovog projekta mijenja se gotovo trećina zastarjele zagrebačke vrelovodne mreže, što će povećati pouzdanost i sigurnost opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom. Radi se o najvećem projektu u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba. U razdoblju od 2021. do 2023. godine revitalizirano je 40 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže, a u razdoblju od 2024. do 2026. godine planira se zamijeniti 26,2 kilometara dotrajale vrelovodne mreže. Informacije o terminima obustava isporuke tople vode zbog radova revitalizacije možete pronaći na sljedećoj poveznici

Projekt Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do Toplane Pogona Osijek –ukupna vrijednost projekta je 12,3 milijuna eura, od čega 6,1 milijun eura bespovratnih EU sredstava. Ciljevi projekta su veća energetska učinkovitost sustava, nastavak pouzdane opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom i smanjenje emisija štetnih tvari u okoliš.