EN
HRT ponovno odabrao ZelEn

HRT ponovno odabrao ZelEn

13.07.2016.
HEP je danas s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT) potpisao Ugovor o proizvodu ZelEn kojim HRT nastavlja biti korisnik opskrbe električnom energijom dobivenom isključivo iz obnovljivih izvora. Ugovor su potpisali vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić i predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić.

HRT-u je električnu energiju iz obnovljivih izvora omogućila HEP Opskrba, vodeći opskrbljivač električne energije koji na hrvatskom tržištu nudi jedinstven proizvod, ZelEn. Riječ je o proizvodu koji je namijenjen isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje energije iz obnovljivih izvora.
 „Iznimno nam je drago što je Hrvatska radiotelevizija odabrala HEP Opskrbu kao svojega partnera i u idućemu razdoblju. Osobito me to veseli zato što se ta suradnja temelji na proizvodu ZelEn, čiju prednost je, uz HRT, prepoznalo više od 50 društveno odgovornih tvrtki u Hrvatskoj. Odabirom proizvoda ZelEn svi naši kupci postaju naši partneri u zaštiti okoliša i projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.“, izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić. 

Hrvatska radiotelevizija prva je, među svim javnim tvrtkama u Hrvatskoj, prepoznala vrijednost očuvanja okoliša i društvenu odgovornost kroz korištenje zelene električne energije, a odlukom da produlji svoju vjernost ZelEnu, taj je strateški smjer ponovno potvrdila.
„Nastavak korištenja obnovljivih izvora energije proizlazi iz naših smjernica društvene odgovornosti. Kao javni medijski servis svojim poslovnim praksama i odlukama  želimo davati najbolji primjer te postavljati visoke standarde u svim segmentima, pa tako i u odgovornome poslovanju i zaštiti okoliša, te je izbor zelene energije logičan nastavak suradnje i smjer kojim želimo ići i dalje“, izjavio je v. d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić.
ZelEn priča o društvenoj odgovornosti i zaštiti okoliša ne staje na proizvodnji i potrošnji zelene električne energije. Naknada za korištenje zelene energije odvaja se u fond iz kojega će se ostvariti projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnoga sektora kao što su vrtići, škole, domovi i sl. Do sada je u Fond zelene energije prikupljeno više od 800 000 kuna i u tijeku su radovi na prvome projektu iz Fonda na objektu Dječjega doma „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Lovrana. S rastom broja tvrtki koje kupuju ZelEn nastavlja rasti i fond namijenjen projektima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za socijalno osjetljive kategorije korisnika.

Prednost je toga ekološkog proizvoda uz HRT dosad prepoznalo više od 50 društveno odgovornih tvrtki u Hrvatskoj kao što su, Ericsson Nikola Tesla, Odašiljači i veze, Ilirija, Aquafilcro, Drvenjača, Vivera, JGL, Regeneracija, NP Plitvička jezera, Croatia Airlines, Brodotrogir, Valamar Riviera, Gavrilović i dr. Da je električna energija kojom se koriste kupci ZelEna dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, dokazuje se ukidanjem dovoljnoga broja jamstava podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije koji vodi HROTE.

Dodatno, svi kupci proizvoda ZelEn na promidžbenim materijalima i proizvodima mogu se koristiti zaštićenim žigom ZelEn – Prijatelj prirode te na taj način građanima prenijeti da je za proizvodnju njihovih proizvoda korištena energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. Za projekt ZelEn HEP Opskrba dobila je nagradu GREENOVATION za najbolji ukupni program hrvatskog zelenoga gospodarstva, a više o samome proizvodu pročitajte na mrežnoj stranici zelen.hep.hr.

Fotogalerija

Slika
Slika