EN
Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost Hrvatske

Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost Hrvatske

15.11.2022.
U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 28. dodjela Nagrade učenicima  IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo.


Uz predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, nagrade su dobitnicima uručili ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvoje Meštrić, ravnateljica Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Kristina Čelić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać te pomoćnik ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Nino Buić.

Dobitnici nagrade za školsku godinu 2021./2022. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola u kategorijama računalstva -  Izrada programskih rješenja, Električne instalacije i Administracija IT sustava. Nagradu u iznosu od 3.000 kuna ove su godine dobila 34 učenika. Od 1995. godine do danas HEP je dodijelio ukupno 893 nagrade. Među školama čiji su učenici ove godine osvojili najviše nagrada IMAM ŽICU! ističe se XV. gimnazija iz Zagreba sa šest nagrađenih učenika, dok po tri nagrađena učenika imaju Osnovna škola Bartola Kašića iz Zagreba te Srednja škola Zlatar.

Popis nagrađenih učenika, škola i mentora pogledajte ovdje.

 „Hrvatska elektroprivreda se i u ovim kriznim okolnostima pokazala kao snažan i pouzdan poslovni sustav te čvrst oslonac hrvatskoj vladi u osiguranju stabilne opskrbe energijom po cijenama višestruko nižim od tržišnih. Naš udjel u mjerama Vlade iznosi oko 6 milijardi kuna. Unatoč tome, mi s našom nagradom najboljim učenicima idemo dalje. Prvi je i najvažniji razlog taj što ste ovu nagradu itekako zaslužili svojim talentom, trudom i zalaganjem. A drugi je i ne manje važan razlog to što novčani iznos nagrade vidimo kao ulaganje u vlastiti razvoj i u budućnost naše domovine“, poručio je nagrađenim učenicima Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom. HEP njime želi pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se i ostati u Hrvatskoj i tako se uključiti u razvoj hrvatskog gospodarstva.

 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika