EN
Nova računala dodijelit će se u 34 osnovne škole

Nova računala dodijelit će se u 34 osnovne škole

30.11.2022.
Izabrane su škole dobitnice na natječaju akcije Za naše male genijalce kojom Hrvatska elektroprivreda donirajući 100 novih računala osnovnim školama na području cijele Hrvatske potiče razvoj informatičkog obrazovanja kod najmlađih.

Sada već tradicionalnom i izvrsno prihvaćenom akcijom Za naše male genijalce, Hrvatska elektroprivreda osmu godinu za redom oprema osnovne škole novom računalnom opremom. S ovim ciklusom akcije HEP je osigurao donacije od čak 650 računala za učenike u 198 osnovnih škola diljem Hrvatske ukupne vrijednosti u iznosu od gotovo 4,2 milijuna kuna.

Kao i prethodnih, i ove je godine odaziv škola na natječaj bio izrazito velik. U svojim prijavama na natječaj koji je bio otvoren do 16. listopada 2022. godine učenici, njihovi učitelji ili profesori obrazložili su zašto su baš njima potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojeg dolaze. Osim kreativnih video uradaka pri odabiru škola dobitnica među ostalim se uzeo u obzir i ukupni broj računala po učeniku, da li su te škole već bile dobitnice natječaja, nalaze li se na području od posebne državne skrb, ravnopravna raspodjela na čitavom području Hrvatske i drugo.

Ovogodišnje škole dobitnice su: 2. osnovna škola Bjelovar iz Bjelovara, OŠ Milan Amruš i OŠ Ivan Goran Kovačić iz Slavonskog Broda, OŠ Mljet iz Babinog Polja, OŠ Otona Ivekovića, OŠ Alojzija Stepinca, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Tituša Brezovačkog i OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba, OŠ Ivana Batelića iz Raše, Škola za odgoj i obrazovanje Pula iz Pule, OŠ Vladimir Nazor iz Pazina, OŠ Jure Filipovića iz Barbana, OŠ Antun Klasinc iz Lasinje, OŠ Josipa Broza iz Kumrovca, OŠ Zrinskih i Frankopana iz Otočca, OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca, OŠ Retfala iz Osijeka, OŠ Šećerana iz Belog Manastira, OŠ Zmajevac iz Zmajevca, OŠ Braća Ribar  iz Siska, OŠ Petra Hektorovića iz Starog Grada na otoku Hvaru, OŠ Stjepana Radića iz Imotskog, OŠ Vrpolje iz Vrpolja, OŠ Davorin Trstenjak iz Posavskih Podgajaca, OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca, OŠ Obrovac iz Obrovca i OŠ Pavao Belas iz Prigorja Brdovečkog.

Područne škole dobitnice natječaja su: PŠ Imbriovec (OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca) iz Imbriovca, PŠ Dubrovčan (OŠ Veliko Trgovišće iz Velikog Trgovišća) iz Dubrovčana, PŠ Košute (OŠ Trilj iz Trilja) iz Košuta, PŠ Čemernica (OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice) iz Čemernice, PŠ Čeglje (OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog) iz Čeglje i PŠ Topolovac (OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće iz Budaševa) iz Topolovca.

Čestitamo svim školama dobitnicima i zahvaljujemo svim sudionicima natječaja. Pozivamo škole koje nisu osvojile računala ove godine da se prijave na naš idući ciklus akcije Za naše male genijalce.  

Kreativne video radove škola dobitnica možete pogledati na web stranici akcije genijalci.hep.hr.