EN
Hepovci drugi na B2B utrci u Zagrebu

Hepovci drugi na B2B utrci u Zagrebu

16.09.2016.
Ekipa HEP ODS-a d.o.o. na posljednjoj od četiri utrke B2B koja je jučer održana u Zagrebu, u konkurenciji velikih tvrtki osvojila je drugo mjesto.

Prvi je bio Ericsson Nikola Tesla d.d., dok je treće mjesto pripalo Hrvatskom Telekomu. Utrka je okupila 3100 natjecatelja  206 tvrtki iz cijele Hrvatske. Najbolja tri trkača iz HEP-a u utrci na 5 kilometara bila su Zdravko Jadrijev na 11. mjestu, Ivan Stanić zauzeo je 15. mjesto, dok je Ante Šoštarić bio 28. Valja istaknuti da je osim spomenute trojke za HEP nastupilo još 14 trkača iz cijele Hrvatske. Najviše predstavnika bilo je iz HEP ODS-a Elektrodalmacije Split. Uz iskusnog Jadrijeva trčali su i Jakov Bočina, Hrvoje Jelić, Sani Mardešić, Tonći Lazarušić i Ante Mamić. Boje TE Plomin branio je Ivan Stanić, koji u nogama ima 86 istrčanih maratona, te je prvi Hrvat koji je istrčao World Marathon Majors. Najbolja žena u ekipi je Renata Novosel iz HEP Opskrbe, poznata atletičarka, viceprvakinja svijeta među veterankama u skoku u dalj. Novosel je bila 43.

Odličan nastup imala je i Tihana Petak iz Elektre Zagreb, a iz Osijeka su došla tri sjajna mlada trkača. Bivši nogometaši Ante Šoštarić i Ivan Rolj, dok je Marko Lacković, najmlađi član ekipe s 26 godina prvi puta u životu istrčao utrku na 5 km. Ivana Alerić, Mirela Požgaj i Domagoj Puzak, zaposlenici HEP d.d. prvi put su nastupili na B2B utrci. Djevojke se trčanjem bave tek pola godine, pa u budućnosti možemo očekivati još dobrih rezultata. Istru je predstavljala Ivana Belas iz Pule, a Mario Drenški zagrebačku termoelektranu.

Spomenimo da je u Zagrebu u konkurenciji malih tvrtki nastupilo osam zaposlenika HEP Trgovine, te su osvojili 21. mjesto.