EN
HEP donirao računala i školama u Gornjem Kosinju i Zagrebu

HEP donirao računala i školama u Gornjem Kosinju i Zagrebu

15.05.2018.
U sklopu akcije "Za naše male genijalce" HEP je 14. i 15. svibnja donirao računala u Osnovnoj školi Anža Frankopana u Kosinju, te u OŠ Tituša Brezovačkog i OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu.

Osnovna škola Anž Frankopan - Kosinj poprilično je udaljena od središta općine i središta Like. U školi je ukupno 24 učenika koji su do sada radili na pet računala starih između šest i dvanaest godina. Zrinka Vukelić, ravnateljica OŠ Anža Frankopana, ističe kako su djeca Kosinja, iako malobrojna, izuzetno vrijedna i talentirana. „Nažalost, računala u školi na kojima bi djeca trebala stjecati znanja i vještine nisu adekvatna za educiranje. Nova računala su nam potrebna kako bi se djeci pružila jednaka šansa za obrazovanje i usavršavanje kakvo imaju u drugim dijelovima Hrvatske,“ izjavila je ravnateljica Vukelić.

Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od početka provedbe akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine, osigurao donaciju od čak 250 novih računala za učenike 73 osnovne škole diljem Hrvatske. Izabrane su škole koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu ili  se  nalaze na područjima od posebne državne skrbi. „Izuzetno nam je drago što smo u četiri godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ pružili  svoj doprinos osiguravanju uvjeta za bolji razvoj i napredak naših najmlađih kako u Lici, tako i svim ostalim dijelovima Hrvatske gdje je to bilo potrebno“, izjavila je prilikom  primopredaje računala u Gornjem Kosinju Sandra Lučić Doko iz Sektora za kapitalne investicije Hrvatske elektroprivrede d.d.​ 

Pomoćnica direktora Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Vlatka Kamenić Jagodić i Franka Gojanović 15. svibnja podijelile su osam računala Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog i četiri računala OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu.
 


Učenici  OŠ Anža Frankopana, KosinjUčenici OŠ Tituša Brezovačkog, ZagrebUčenici OŠ Jure Kaštelana, Zagreb