EN
HEP darovao računala osnovnim školama u Dalmaciji

HEP darovao računala osnovnim školama u Dalmaciji

06.02.2023.
Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić, u nazočnosti gradonačelnika Starog Grada Antonija Škarpe, uručio je učenicima i predstavnicima Osnovne škole Petra Hektorovića iz Starog Grada na otoku Hvaru nova računala. U aktualnom ciklusu HEP-ove akcije Za naše male genijalce,  100 novih računala dobit će 34 osnovne škole diljem Hrvatske.

Ukupno 16 računala dodijeljeno je osnovnim školama u Dalmaciji.  Uz OŠ Petra Hektorovića iz Starog Grada, to su OŠ Trilj - Područna škola Košute, Osnovna škola Mljet iz Babinog Polja na otoku Mljetu, Osnovna Škola Vrpolje iz Vrpolja, Osnovna škola Obrovac iz Obrovca te OŠ Stjepana Radića iz Imotskog.

Akcijom Za naše male genijalce HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada osigurao čak 650 novih računala za učenike u 198 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 557 tisuća eura.

 „Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine nastavili provedbu akcije Za naše male genijalce, u sklopu koje smo i ove godine dodijelili novih 100 računala. Ovom akcijom dajemo doprinos razvoju hrvatskog obrazovnog sustava i stvaranju novih mogućnosti za naše najmlađe genijalce.  Ujedno, ovom akcijom ukazujemo na važnost razvoja digitalizacije u svim segmentima hrvatskog društva, zbog čega ćemo i dalje dodjeljivati računala malim genijalcima diljem naše zemlje. Vjerujemo da će darovana oprema posebno dobro doći školama na otocima, a to je uz sve što činimo i investiramo u okviru naše temeljne djelatnosti naš dodatni doprinos povećanju kvalitete života na našim otocima“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Na natječaju provedenom krajem prošle godine izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po jednom računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici izradili kreativne i originalne video radove u kojima su objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze.

Popis škola dobitnica možete pogledati ovdje.
 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika