EN

Dodijeljena 21. HEP-ova nagrada učenicima IMAM ŽICU!

03.07.2015.
Danas su u Ozlju na prigodnoj svečanosti 21. HEP-ove nagrade učenicima IMAM ŽICU! uručene nagrade pobjednicima na državnim natjecanjima znanja.

Novčanom nagradom u iznosu 2 500 kuna nagrađeno je 38 učenika osnovnih i srednjih škola, koji su u školskoj godini 2014./2015. postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike, eksperimentalne fizike i elektrotehnike.

- Činjenica da je ovogodišnja 21. nagrada učenicima starija i od najstarijih nagrađenih učenika, svjedoči da je riječ o događaju trajne vrijednosti, događaju koji je postao dobra tradicija i najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo i obrazovanje – izjavio je tom prigodom član Uprave HEP-a d.d. Saša Dujmić i poručio: 

- Premda naša nadarena djeca mogu birati svoju put, nadam se da će ga većina pronaći u Hrvatskoj, u našim tvrtkama, institutima, na fakultetima. Siguran sam da će i HEP biti među njihovim poželjnim odredištima za izgradnju njihove karijere.

Uz ovu, HEP je od 1995. dodijelio ukupno 644 nagrada IMAM ŽICU!, a taj Projekt za 2014. HUOJ je proglasio najboljim, komunikacijskim projektom u kategoriji DOP-a. 

Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici-mentori obišli su HE Ozalj, vrijedan primjer industrijske arhitekture s početka 20. stoljeća.