EN
Danas potpisan ugovor o isporuci plina

Danas potpisan ugovor o isporuci plina

30.03.2017.
Na temelju najpovoljnije ponude u postupku natječaja nabave plina za kućanstva te dodatno snižene cijene plina u više krugova pregovora s najpovoljnijim ponuditeljem INA-om d.d., Uprava HEP-a d.d. donijela je 7. ožujka odluku o potpisivanju ugovora o nabavi plina s INA-om d.d.

Nakon usklađenja tehničkih detalja ugovora i provedenih svih potrebnih procedura sukladno zakonskim propisima, Ugovor je potpisan danas, 30. ožujka, u predviđenom roku kao što smo ranije najavili.

HEP d.d. time je ispunio zakonsku obvezu iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu plina koji ga obvezuje da obavlja reguliranu djelatnost opskrbljivača na veleprodajnom tržištu plina.

Bitni parametri koji će utjecati na rezultat poslovanja s plinom HEP grupe bit će kretanje nabavne cijene plina na tržištu i veleprodajne cijene plina (cijene za opskrbljivače), kretanje tečaja valuta, dinamika isporuke i količine plina u odnosu na klimatske uvjete te zavisni troškovi. HEP će dodatno koristiti sinergijske efekte plinskog portfelja HEP grupe u svrhu postizanja što nižih troškova i konačnog cilja - pozitivnog rezultata u poslovanju s plinom, a što će biti poznato tek na kraju ogrjevne sezone 2017./2018.

Potpisom ovog Ugovora Uprava HEP-a d.d. izbjegava izvjesnu znatnu štetu zbog već nastalih troškova u vezi s obavljanjem djelatnosti opskrbljivača na veleprodajnom tržištu za sljedeću sezonu, temeljem preuzetih troškova sukladno zakonskim obvezama, kao što su zakup skladišnih kapaciteta, zakup transportnih kapaciteta i drugi zavisni troškovi.

U tom smislu potpisivanje Ugovora je odgovoran potez Uprave u interesu HEP-a, potrošača i opskrbljivača u obvezi javne opskrbe plinom kućanstava te stabilnosti plinskog tržišta.