EN
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Oglas za posao u HEP grupi možete pronaći na našoj internetskoj stranici, a ovisno o trenutnim ili specifičnim potrebama koristimo se i ostalim dostupnim kanalima za pribavljanje kandidata poput internetskih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, specijaliziranih stranica za ponudu poslova ili oglašavanjem u medijima.
 
Prijava na otvorene oglase moguća je putem online obrasca. Na otvoreni oglas se mogu prijaviti svi zainteresirani kandidati koji online putem dostave ponudu koja sadržava sve tražene dokaze o ispunjavanju uvjeta. Ako udovoljavate svim formalnim uvjetima radnog mjesta za koje ste se prijavili, bit ćete uvršteni u daljnji tijek selekcijskog postupka.
 
Prilikom prijave na oglase potrebno je pripaziti na unošenje ispravne e-adrese. Nakon potvrde korisničkih podataka na e-adresu ćete zaprimiti poveznicu koja vam omogućuje nastavak registracije. Po završetku online prijave dobit ćete automatsku potvrdu o uspješno obavljenoj prijavi kao i kod pod kojim je zaprimljena.
Ako nakon prijave niste zaprimili e-poruku kojom potvrđujemo da je vaša prijava uspješna, pokušajte se ponovno prijaviti.
Interes za rad u HEP-u možete iskazati slanjem otvorene zamolbe korištenjem prijavnog upitnika dostupnog na našoj internetskoj stranici, čime vaši podaci ulaze u našu internu bazu. Nakon zaprimanja zamolbe dobit ćete obavijest o uspješno pohranjenim podacima u našoj internoj bazi.

 
Otvorena zamolba za posao predstavlja molbu za rad kod poslodavca kojom zainteresirana osoba iskazuje interes za radom u HEP-u bez obzira postoji li u trenutku slanja zamolbe otvoren oglas za radno mjesto te ista nije prijava na otvoren oglas za radno mjesto.
 
Vaša otvorena zamolba bit će pohranjena u našoj internoj bazi kandidata 12 mjeseci. Dostavljene podatke u tom razdoblju možete ažurirati te će oni vrijediti 12 mjeseci od posljednjeg ažuriranja.

Selekcijski postupak u prvom koraku obuhvaća analizu dostavljene dokumentacije kandidata - provjeru ispunjavaju li prijavljeni kandidati oglašene uvjete i je li dostavljena dokumentacija potpuna. U sljedećim koracima selekcijski postupak za kandidate koji ispunjavanju oglašene uvjete i koji su dostavili potpunu dokumentaciju, može uključivati, no nije ograničen na, psihologijsko testiranje kandidata i jedan do dva kruga selekcijskih razgovora. Uvjet za idući krug selekcije je udovoljavanje utvrđenim kriterijima u prethodnim fazama postupka.

Testiranje kandidata obuhvaća, no nije ograničeno, na psihologijske testove (kognitivnih sposobnosti i osobina ličnosti), a prema potrebi može uključivati i provjeru stručnog znanja i stranog jezika, kao i testove određenih specifičnih sposobnosti i karakteristika kandidata potrebnih za konkretno radno mjesto za koje se testiranje provodi.

Cilj je tijekom selekcijskog razgovora prikupiti što više relevantnih informacija o kandidatu. Informacije o obrazovanju, radnom iskustvu, profesionalnim interesima kandidata te motivima za zapošljavanjem u HEP-u neke su od uobičajenih informacija koje prikupljamo tijekom razgovora. Tijekom razgovora, također, nastoje se prikupiti podaci koji bi mogli upućivati na buduće ponašanje i prilagodbu kandidata radnom okruženju.

Ovisno o fazi selekcijskog postupka, razgovor može samostalno voditi stručnjak u području upravljanja ljudskim potencijalima, ali i u prisutnosti ovlaštene osobe i neposredno nadređene osobe za radno mjesto koje se popunjava.

Kandidate koji su sudjelovali u selekcijskom procesu, a nisu odabrani, e-porukom obavještavamo o ishodu oglasa.
Rok ovisi o trajanju cjelokupnog procesa selekcije, broju prijavljenih kandidata, terminskom rasporedu i broju selekcijskih krugova.