EN
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Oglas za posao u HEP-u možete pronaći na našim internetskim stranicama, a ovisno o trenutnim ili specifičnim potrebama koristimo se i ostalim dostupnim kanalima za traženje kandidata poput internetskih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, specijaliziranih stranica za ponudu poslova ili oglašavanjem u medijima.
Prijava na otvorene oglase moguća je putem online obrasca kao i putem pošte na adresu naznačenu u oglasu.
Na otvoreni oglas se mogu prijaviti svi zainteresirani kandidati koji pravodobno na način i na adresu naznačenu u oglasu dostave potrebnu dokumentaciju sa svim dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta. Ako udovoljavate svim formalnim zahtjevima radnog mjesta koje se popunjava, bit ćete uvršteni u daljnji tijek selekcijskog postupka.
Prilikom prijave na oglase potrebno je pripaziti na unošenje ispravne e-mail adrese. Nakon potvrde korisničkih podataka na e-mail ćete zaprimiti  poveznicu koja vam omogućuje nastavak registracije. Po završetku online prijave dobit ćete automatsku potvrdu o uspješno obavljenoj prijavi kao i kod pod kojim je zaprimljena.
Ako nakon prijave niste zaprimili e-mail kojim potvrđujemo da je vaša prijava uspješna pokušajte se ponovno prijaviti ili dokumentaciju dostavite putem pošte na adresu naznačenu u oglasu.
Interes za rad u HEP-u možete iskazati slanjem otvorene zamolbe korištenjem online obrasca dostupnog na našoj internetskoj stranici, čime ulazite u našu internu bazu. Nakon zaprimanja zamolbe dobit ćete obavijest o uspješno pohranjenim podacima u našoj internoj bazi.
U internoj bazi  nalaze se svi kandidati koji ispune prijavni upitnik na našoj internetskoj stranici.
Otvorena zamolba za posao predstavlja molbu za rad kod poslodavca kojom zainteresirana osoba iskazuje interes za radom u HEP-u bez obzira postoji li u trenutku slanja zamolbe otvoren oglas za radno mjesto te ista nije prijava na otvoren oglas za radno mjesto.
Vaša otvorena zamolba za posao bit će pohranjena u našoj internoj bazi potencijalnih kandidata 12 mjeseci od dana ispunjavanja web obrasca.
Selekcijski postupak u prvom koraku obuhvaća analizu dostavljene dokumentacije kandidata - provjeru ispunjavaju li prijavljeni kandidati oglašene uvjete i je li dostavljena dokumentacija potpuna. U sljedećim koracima selekcijski postupak za kandidate koji ispunjavanju oglašene uvjete i koji su dostavili potpunu dokumentaciju, može uključivati, no nije ograničen na, psihologijsko testiranje kandidata i jedan do dva kruga selekcijskih razgovora. Uvjet za idući krug selekcije je udovoljavanje utvrđenim kriterijima u prethodnim fazama postupka.
Testiranje kandidata obuhvaća, no nije ograničeno, na psihologijske testove (kognitivnih sposobnosti i osobina ličnosti), a prema potrebi može uključivati i testiranje stručnog znanja i stranog jezika, kao i testove određenih specifičnih sposobnosti i karakteristika kandidata potrebnih za konkretno radno mjesto za koje se testiranje provodi.
Cilj je tijekom selekcijskog razgovora prikupiti što više relevantnih informacija o kandidatu. Informacije o obrazovanju, radnom iskustvu, profesionalnim interesima kandidata te motivima za zapošljavanjem u HEP-u neke su od uobičajenih informacija koje prikupljamo tijekom razgovora. Tijekom razgovora, također, nastoje se prikupiti podaci koji bi mogli upućivati na buduće ponašanje i prilagodbu kandidata radnom okruženju.
Ovisno o fazi selekcijskog postupka, razgovor može samostalno voditi stručnjak u području upravljanja ljudskim potencijalima, ali i u prisutnosti ovlaštene osobe i neposredno nadređene osobe za radno mjesto koje se popunjava.
Sve kandidate iz  selekcijskog postupka za određeno radno mjesto obavještavamo o ishodu oglasa i to elektronskom poštom.
Rok ovisi o trajanju cjelokupnog procesa selekcije, broju prijavljenih kandidata, terminskom rasporedu i broju selekcijskih krugova.