EN
Uručena jubilarna 20. nagrada HEP-a IMAM ŽICU

Uručena jubilarna 20. nagrada HEP-a IMAM ŽICU

02.07.2014.
Na prigodnoj svečanosti u Zagrebu, 2. srpnja, uručena je jubilarna dvadeseta HEP-ova nagrada učenicima IMAM ŽICU!

Nagrađena su 42 učenika osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike, eksperimentalne fizike, osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te za zanimanje elektromehaničar, u školskoj godini 2013./2014.

HEP je, koliko znam, jedina tvrtka u Hrvatskoj koja na ovakav način podupire i nagrađuje talente i trud mladih ljudi i njihovih nastavnika. I to čini od srca, kazao je u obraćanju učenicima, njiihovim mentorima i roditeljima predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić.

S ovogodišnjim nagradama, HEP je od 1995. godine dodijelio ukupno 606 nagrada IMAM ŽICU!

Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje Ivan Šutalo poručio je da je najvažniji alat za promjenu svijeta – znanje, te je zahvalio HEP-u za ustrajno poticanje profesionalnog i osobnog razvoja uspješnih mladih ljudi.

Pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Sanja Urek je, uz znanje učenika, naglasila njihovu odgovornost za budućnost Hrvatske uz poruku: Vidimo se dogodine.
 
Učenik koji ima žicu mora biti spreman učiniti sve da žica zasvijetli i donese uspjeh njemu, obitelji, zajednici, poručila je načelnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Zdenka Čukelj.

Nakon dodjele novčanih nagrada u iznosu 2.500 kuna, gosti su obišli Nacionalni dispečerski centar i ELEN punionicu za električne automobile.

Na svečanosti su bili i predstavnici izabranih nacionalnih vrsta u sportovima koje sponzorski podupire HEP: izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža te reprezentativci Željko Musa i Manuel Štrlek, mladi skijaš Istok Rodeš te košarkaši Damjan Rudež i Ante Delaš.

Jubilarnu 20. Nagradu IMAM ŽICU!, poduprli su i drugi međunarodno poznati i uspješni Hrvati koji imaju žicu za sport, umjetnost i znanost, a među njima i Marin Soljačić, profesor na američkom MIT-u.