EN

U Ljubljani održan prvi Susret s kupcima HEP Energije

30.11.2015.
HEP Energija, tvrtka za opskrbu električnom energijom na slovenskom tržištu, koja je u svibnju osvojila ugovor o opskrbi Grada Ljubljane, održala je 27. studenog u Ljubljani prvi Susret s kupcima i poslovnim partnerima

Susretu se odazvalo više od 50 kupaca i poslovnih partnera, među kojima i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, Vesna Terzić te predstavnici grada Ljubljane i tvrtki Cimos, Erste Card, Impol, Interina, Luka Koper, Krka i drugih.  

Gostima se obratio predsjednik Uprave HEP-a d.d. Perica Jukić izrazivši ponos zbog toga što je HEP u mogućnosti Ljubljanu, koja će iduće godine nositi titulu Zelene prijestolnice Europe, opskrbljivati električnom energijom iz obnovljivih izvora. "Luka Koper i Ljubljana su najbolji dokaz da HEP grupa svojom snagom i širokom paletom energetskih usluga može odgovoriti na sve izazove koje donosi budućnost energetskog tržišta“, poručio je Jukić.

Alan Gregorec, voditelj ključnih kupaca predstavnik HEP Energije izrazio je zadovoljstvo činjenicom  da je HEP Energija u relativno kratkom vremenu izgradila vrlo dobre odnose s kupcima u Sloveniji. U ovom trenutku HEP Energija ima više od 150 kupaca i preko 3.000 obračunskih mjernih mjesta, čime drži pet posto slovenskog tržišta električne energije u segmentu poslovnih korisnika. HEP Energija je tako izravnom ponudom prilagođenom pojedinim tvrtkama te sudjelovanjem na javnim nadmetanjima u 2015. postigla planirani godišnji opseg prodaje (više od 100 GWh), koji u 2016. godini želi udvostručiti.

Nakon službenog dijela programa, druženje je zaključeno svečanim uključenjem blagdanske rasvjete u Ljubljani, koju je ove godine osvijetlila upravo HEP-ova električna energija.