EN

Svečano dodijeljena novinarska nagrada „Velebitska degenija“

22.04.2016.
Povodom Dana planeta Zemlje, u Novinarskom domu u Zagrebu svečano je dodijeljena „Velebitska degenija“, nagrada za najbolji novinarski rad s područja zaštite okoliša i prirode u pisanom, internetskom, radijskom i televizijskom novinarstvu u 2015. godini.

Godišnju nagradu za najbolje novinarske radove u zaštiti okoliša „Velebitska degenija“, pokrenuli su 1998. godine Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva i tvrtka APO, koju je nakon gašenja, ove godine naslijedila druga članica HEP grupe - HEP Opskrba.  

U kategoriji tisak i internet dobitnik je internetski portal Tris iz Šibenika, odnosno autor Goran Šimac za prilog "Rušenje laži i mitova o nafti“. U području radijskog novinarstva nagrada je dodijeljena novinarki Karmen Valenta za emisiju emitiranu na sisačkom Radiju Quirinus pod nazivom „Jeste li za izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori?“ Predajući nagradu, zamjenik ministra zaštite prirode i okoliša Šiljeg poručio je da je na svim razinama društva potrebno osvijestiti činjenicu da svakodnevnim djelovanjem utječemo na okoliš.

Za najbolji novinarski rad s područja zaštite okoliša i prirode u televizijskom novinarstvu Ocjenjivački sud jednoglasno je proglasio prilog „Opasni pašnjački korovi“, novinara HTV-a Vlatka Grgurića.

Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a d.d., čestitajući svim dobitnicima poručio je kako je HEP najveći investitor u zelenom gospodarstvu Hrvatske te dodao da HEP ima bogatu tradiciju izvještavanja o utjecajima na okoliš, koja je ove godine podignuta na još višu razinu, objavom prvog izvješća o održivosti za HEP grupu.