EN

Puštena u rad i treća punionica za električna vozila u Osijeku

20.01.2016.
HEP je danas u Osijeku pustio u redovni pogon treću ELEN punionicu za električna vozila na parkiralište ispred sveučilišnog kampusa, Vukovarska b.b. Istovremeno, u probni pogon je puštena i četvrta osječka ELEN punionica, koja se nalazi u sklopu Trgovačkog centra Portanova.

Otvorenju punionice prisustvovali su Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, prof. dr. sc. Damir Markulak, prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmyera u Osijeku, te Ivica Skorić, voditelj ELEN projekta HEP grupe.

Postavljanje punionice u sveučilišnom kampusu realizirano je na temelju Sporazuma o suradnji na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila između HEP-a i Grada Osijeka. Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila, s načinom punjenja AC mod3 tipe2, uz vrijeme punjenja jedan do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionica će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja punionica. Ukupna vrijednost investicije je 70.000 kuna.

Na temelju Sporazuma o suradnji na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila između HEP-a i TC Portanova, najvećeg trgovačkog centra u istočnoj Hrvatskoj, postavljena je i u probni rad puštena četvrta ELEN punionica u Osijeku. HEP je u nabavu i ugradnju punionice investirao 70.000 kuna, uz tehničku podršku Elektroslavonije Osijek, dok je TC Portanova dao pravo služnosti za parkirna mjesta.

Podsjetimo, krajem kolovoza prošle godine HEP je u Osijeku pustio u redovni pogon dvije ELEN punionice za vozila na električni pogon, ispred upravne zgrade Elektroslavonije i na benzinskoj postaji INA-e na Gajevom trgu.