EN

Predsjednik Uprave HEP-a čestitao Svjetski dan prava potrošača

15.03.2012.
Uz Svjetski dan prava potrošača predsjednik Uprave HEP-a uputio je čestitke čelnim ljudima Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske i Saveza udruga Potrošač - Nenadu Kurtoviću i Iliji Rkmanu

U prigodi Svjetskog dana prava potrošača, upućujem Vama i Vašoj udruzi, u moje osobno i u ime članova Uprave, iskrene čestitke.

Ovom prigodom želim najaviti da će potezi Uprave koja je ovih dana preuzela odgovornost vođenja Hrvatske elektroprivrede, sa mnom na čelu, jasno pokazati da izjava kupac nam je u središtu neće biti tek marketinška fraza već realan i jedan od najvažnijih poslovnih ciljeva. U tom smislu bit ćemo posebno zainteresirani i otvoreni za stvarnu partnersku suradnju s udrugama za zaštitu prava potrošača, kao predstavnicima naših kupaca električne energije, ogrjevne topline i plina.

Osim suradnje na područjima od neposrednog interesa i važnosti za potrošače, kao što su kvaliteta usluge, točnost, dostupnost informacija, postupanje sa žalbama i reklamacijama, očekujemo da ćemo u udrugama potrošača imati i istinsku potporu za realizaciju naših ambicioznih, ali nužnih razvojnih projekata. Naime, osiguranje dovoljnih količina energije iz vlastitih izvora i opći gospodarski razvoj kojega će pokrenuti naše investicije, zajednički su ciljevi HEP-a i njegovih potrošača.

Takav odgovoran odnos i pristup od udruga i od HEP-a kao nacionalne tvrtke koja obavlja važne javne usluge, s pravom očekuje potrošačka i ukupna javnost u Hrvatskoj, posebice u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju i uređenja područja prava potrošača, prema standardima i u skladu s pravilima i praksom EU.

Uz želje da zajedno ispunimo takva očekivanja, još jednom Vam srdačno čestitamo Svjetski dan potrošača.