EN

Potpisan Sporazum o mjerama suzbijanja energetskog siromaštva

14.09.2015.
Predstavnici vodećih opskrbljivača električnom energijom u Hrvatskoj potpisali su danas u sjedištu Vlade Republike Hrvatske Sporazum o suradnji na mjerama suzbijanja energetskog siromaštva.

Uz Zorana Milanovića, predsjednika Vlade RH, Sporazum su potpisali Zvonko Ercegovac, član Uprave HEP-a, Robert Golob, predsjednik Uprave GEN-I Zagreb i Ralf Blomberg, glavni financijski direktor RWE Hrvatska.

Prema najavi Vlade, Sporazum neće utjecati na cijene električne energije jer su svi opskrbljivači električnom energijom u dogovoru s Vladom uspjeli unaprijediti rješenja liberalizacije tržišta na način koji njima snižava troškove, navodi se u priopćenju Vlade.

Vaučere za električnu energiju tako će dobiti 60 do 70 tisuća kućanstava, odnosno 125 tisuća građana koji se trenutno nalaze u bazi sustava socijalne skrbi kao korisnici zajamčene minimalne naknade. Vaučeri u vrijednosti 200 kuna će se dijeliti u centrima za socijalnu skrb od 1. listopada 2015. godine, zajedno s rješenjem o pravu na naknadu.

Foto: FAH