EN
Otpis potraživanja za energiju i privremene priključke

Otpis potraživanja za energiju i privremene priključke

27.01.2021.
Hrvatska elektroprivreda će krajnjim kupcima kategorije kućanstvo na potresom pogođenim područjima otpisati sva potraživanja vezana za isporučenu energiju za siječanj, veljaču i ožujak 2021.

Na temelju popisa jedinica lokalne samouprave koji je utvrdio Stožer civilne zaštite RH sukladno Zaključku Vlade RH u vezi provedbe otpisa potraživanja za energiju krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo na potresom pogođenim područjima, Hrvatska elektroprivreda će svim svojim kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo u gradovima Petrinji, Glini, Sisku i Hrvatskoj Kostajnici te općinama Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko, otpisati sva potraživanja za energiju za siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine.

Također će otpisati i potraživanja u vezi s premještanjem priključaka na elektroenergetsku mrežu zamjenskih objekata na privremeni smještaj (kontejner, mobilna ili kamp kućica, pomoćni objekt na istoj lokaciji), uključujući izgradnju novog priključka na istoj lokaciji te kasnije premještanje priključka za potrebe napajanja obnovljenog, odnosno novog objekta. Krajnjim kupcima kategorije kućanstvo čiji su objekti pretrpjeli štetu, a čiji je opskrbljivač HEP Elektra ili HEP Opskrba otpisat će se ukupan iznos računa za električnu energiju, a kupcima čiji je opskrbljivač neko drugo društvo izvan HEP grupe, neće se naplatiti dio računa koji se odnosi na naknadu za distribuciju i prijenos električne energije.

I HEP Toplinarstvo će otpisati potraživanja navedenih kupaca kategorije kućanstvo za isporučenu toplinsku energiju u iznosu jedinstvenih računa, također za siječanj, veljaču i ožujak 2021.