EN
Održana svečanost 23. dodjele HEP-ove Nagrade učenicima IMAM ŽICU!

Održana svečanost 23. dodjele HEP-ove Nagrade učenicima IMAM ŽICU!

04.07.2017.
U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 23. dodjela Nagrade učenicima  IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na  području matematike i fizike, a od 2005. godine i najboljim mladim elektrotehničarima.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Ove godine novčanu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dobilo je 38 učenika iz cijele Hrvatske, dok je s ovogodišnjim nagradama HEP od 1995. godine dodijelio ukupno 719 nagradu IMAM ŽICU!. Uz predstavnike HEP-a, učenike, mentore i roditelje, dodjeli Nagrade prisustvovali su i Mila Jelavić zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Žarko Bošnjak, viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

 „Hrvatska elektroprivreda je tvrtka znanja, znanja kojeg akumuliramo više od 120 godina. U obrazovanje naših radnika, sadašnjih i budućih, ulažemo značajna sredstva. Ove smo godine sklopili ugovore o stipendiranju s 26 studenata diplomskih studija, dok smo u posljednjih desetak godina stipendirali više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta. Bilo bi nam drago da i netko od vas izabere HEP za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru. Stručnih je i znanstvenih izazova mnogo: razvoj elektromobilnosti, uvođenje pametnih mreža, sustavi gospodarenja energijom…“, poručio je nagrađenim učenicima Ivica Žigić, direktor Sektora za korporativne komunikacije Hrvatske elektroprivrede d.d.

Dobitnici novčane nagrade u iznosu od 2.500 kuna su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter.