EN
Objavljeno Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe za 2019. godinu

Objavljeno Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe za 2019. godinu

27.07.2020.
HEP je na svojim internetskim stranicama objavio prvo objedinjeno izvješće - Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe za 2019. godinu.

Izvješće o poslovanju i održivosti HEP grupe za 2019. godinu po prvi put objedinjuje dva središnja godišnja poslovna izvješća HEP grupe – Godišnje izvješće koje je prvi put objavljeno za poslovnu 1993. godinu te Izvješće o održivosti koje je u svom prvom izdanju pokrilo razdoblje 2013.-2014. s tim da tradicija izvještavanja o okolišnim temama u obliku nekadašnjeg izvješća HEP i okoliš traje od 1998. godine. Time se po prvi put na jednom mjestu daje godišnji prikaz upravljanja financijskim i nefinancijskim utjecajima HEP grupe.

Izvješće o održivosti za 2019. godinu, kao i prethodnih godina, sastavljeno je prema prema metodologiji Globalne inicijative za izvještavanje te opisuje strategije, aktivnosti i ciljeve HEP-a u 2019. godini. Izvješće je sastavljeno prema sržnoj opciji smjernica GRI Standarda te uključuje podatke prema pokazateljima Sektorskog dodatka za energetiku.

Izvješće možete preuzeti ovdje.