EN
Objavljeno Izvješće o održivosti HEP grupe za 2015. godinu

Objavljeno Izvješće o održivosti HEP grupe za 2015. godinu

01.12.2016.
HEP je objavio Izvješće o održivosti za 2015. godinu. Ovo je izvješće nastavak projekta koji je rezultirao objavom prvog ovakvog HEP-ovog izvješća, objedinjenog za 2013. i 2014. godinu.

Iako HEP već više od desetljeća u svoja godišnja izvješća uključuje i određene nefinancijske utjecaje, izvješća o održivosti HEP grupe rezultat su dodatnog napora da se sveobuhvatni utjecaj HEP-a na gospodarstvo, društvo i okoliš opiše što iscrpnije te da se zainteresiranim čitateljima objasni na koji način HEP upravlja tim utjecajima. Kao i prethodno, i ovo je Izvješće izrađeno prema sržnoj opciji smjernica G4 Globalne inicijative za izvještavanje (GRI). Za razliku od prethodnog izvješća koje je odgovorilo na 99 pokazatelja, ovo je izvješće prošireno i obuhvaća 105 pokazatelja (od toga 13 sektorskih pokazatelja za područje energetike).

Ostvareni kontinuitet u izdavanju izvješća o održivosti temelj je za primjenu europske direktive o nefinancijskom izvještavanju, odnosno Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu, koji je u pripremi.

Izvješće o održivosti za 2015. godinu preuzmite ovdje.