EN

Novi broj HEP Vjesnika

07.12.2015.
I ovaj broj HEP Vjesnika objavljen u za HEP jubilarnoj, 2015. godini ukazuje na značaj 120. obljetnice početka elektroprivredne djelatnosti u Hrvatskoj i 25. obljetnice utemeljenja Hrvatske elektroprivrede.

Te vrijedne obljetnice primjereno su obilježene na svečanosti, održanoj krajem listopada u Zagrebu.

U godini obljetnica, posebno značajni događaji su oni koji se odnose na nova proizvodna postrojenja. Takav je početak probnog rada novog plinskog kombi-kogeneracijskog bloka Termoelektrane Sisak, koji će osigurati deset posto snage u našem elektroenergetskom sustavu te 75 posto toplinske snage daljinskog grijanja u toplinarstvu Siska.

Prva kogeneracijska postrojenja na šumsku biomasu u proizvodnom portfelju HEP-a biti će BE TO Osijek i BE TO Sisak, za koje je ishođena građevinska dozvola i čija izgradnja početi u prosincu ove godine, o čemu također pišemo u ovom broju.

O jednom od nedavnih velikih poslovnih uspjeha –refinanciranju euroobveznica – i njegovim značajnim efektima na ukupno poslovanje naše tvrtke opširnije se govori u intervjuu s Tomislavom Rosandićem, članom Uprave HEP-a, koji je vodio taj projekt.

O važnim promjenama koje očekuju HEP Operatora distribucijskog sustava, koje je pokrenula energetska regulativa EU, kao i liberalizacija tržišta i tehnološki razvoj, govori direktor HEP ODS-a Željko Šimek.

Novi broj HEP Vjesnika možete preuzeti ovdje.