EN
Nova računala za osnovne škole Labinštine

Nova računala za osnovne škole Labinštine

11.05.2018.
U četvrtoj godini provedbe akcije „Za naše male genijalce“, Hrvatska elektroprivreda je donirala 10 novih računala osnovnim školama s područja Labinštine: OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivo Lola Ribar i OŠ Matija Vlačić.

U ovogodišnjem ciklusu HEP će  u sklopu  akcije „Za naše male genijalce“ donirati ukupno 100 novih računala  za 31 osnovnu školu  u  Hrvatskoj.  Izabrane su škole koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu ili  se  nalaze na područjima od posebne državne skrbi.
Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od početka provedbe akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine, osigurao donaciju od čak 250 novih računala za učenike 73 osnovne škole diljem Hrvatske.

„Izuzetno nam je drago što je smo u četiri godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ pružili  svoj doprinos razvoju hrvatskog školstva te osiguravanju uvjeta za bolji razvoj i napredak naših najmlađih.“, izjavila je Vlatka Kamenić Jagodić, pomoćnica direktora Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Hrvatske elektroprivrede d.d.

HEP je pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce 2015. godine u suradnji s Narodnim radijom i s ciljem osiguravanja boljih uvjeta informatičkog obrazovanja za što više učenika, ali i senzibiliziranja javnosti o stanju informatičke opreme u hrvatskim osnovnim školama.


Učenici  OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić


Učenici OŠ Matija Vlačić, LabinUčenici OŠ Vladimir Nazor, Potpićan


Učenici  OŠ Ivo Lola Ribar, Područna škola Vozilići