EN
Nova računala dodijelit će se u 28 osnovnih škola

Nova računala dodijelit će se u 28 osnovnih škola

23.11.2023.
Izabrane su osnovne škole – dobitnice na natječaju akcije Za naše male genijalce kojom Hrvatska elektroprivreda, donirajući računala školama na području cijele Hrvatske, potiče razvoj informatičkog obrazovanja kod najmlađih.

Akcijom Za naše male genijalce, Hrvatska elektroprivreda devetu godinu zaredom oprema osnovne škole novom računalnom opremom. Zaključno s ovim ciklusom akcije HEP je od 2015. godine osigurao donacije od čak 750 računala za učenike u 226 osnovne škole diljem Hrvatske ukupne vrijednosti u iznosu od gotovo 679.000 eura.

Na natječaj za ovogodišnju akciju koji je bio otvoren do 8. listopada 2023. godine učenici, njihovi učitelji ili profesori obrazložili su zašto su baš njima potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojeg dolaze. Osim kreativnih video uradaka pri odabiru škola dobitnica među ostalim se uzeo u obzir i ukupni broj računala po učeniku, jesu li škole već bile dobitnice natječaja, nalaze li se na području od posebne državne skrbi kao i ravnopravna raspodjela na području čitave Hrvatske.

Ovogodišnje škole dobitnice su: OŠ Hugo Badalić iz Slavonskog Broda, OŠ Mokošica iz Dubrovnika, OŠ Cvjetno naselje, OŠ Dragutina Kušlana, OŠ Odra i OŠ Pavleka Miškine iz Zagreba, OŠ Matije Vlačića iz Labina, OŠ Gola iz Gole, OŠ Anž Frankopan iz Kosinja, OŠ Vladimira Nazora iz Pribislavca, OŠ Svete Ane i OŠ Franje Krežme iz Osijeka, OŠ Vilima Korajca iz Kaptola, OŠ Vežica iz Rijeke, OŠ Popovača iz Popovače, OŠ Vladimira Vidrića iz Kutine, OŠ Kamešnica iz Otoka, OŠ Strožanac iz Podstrane, OŠ August Cesarec iz Ivankova, OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca, OŠ Nikole Tesle iz Gračaca i OŠ Sveta Nedjelja iz Svete Nedjelje.

Područne škole dobitnice su: PŠ Trnjani iz Trnjana (OŠ Vjekoslav Klaić, Garčin), PŠ Dubovec iz Dubovca (OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica), PŠ Dubrava iz Srinjina (OŠ 1. listopada 1942., Čišla), PŠ Strmec iz Strmca (OŠ Petrijanec, Petrijanec), PŠ Bušetina iz Bušetine (OŠ August Cesarec, Špišić Bukovica) i PŠ Rakov Potok iz Rakova Potoka (OŠ Mihaela Šiloboda, Sveti Martin pod Okićem).

Kreativne video radove škola dobitnica možete pogledati na web stranici  genijalci.hep.hr.