EN

Niža cijena električne energije za sve obrtnike u Hrvatskoj

15.04.2016.
Na temelju generalnog Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s HEP Opskrbom, danas su potpisani pojedinačni sporazumi između HEP Opskrbe i područnih (županijskih) obrtničkih komora, u okviru kojih će obrtnicima na području cijele Hrvatske biti osigurana niža cijena električne energije.

U ime područnih (županijskih) obrtničkih komora sporazume o suradnji potpisali su predsjednici područnih obrtničkih komora, a u ime HEP Opskrbe direktorica mr. sc. Tina Jakaša, koja je tom prigodom izjavila:

Ovom suradnjom dokazujemo da HEP Opskrba, osim dobrih ponuda za velike kupce, ima i tržišno najpovoljnije uvjete za male i srednje poduzetnike, čime im dodatno pomaže da budu konkurentni u svom poslovanju.

Sporazumom između HOK-a i HEP Opskrbe, potpisanog krajem prošle godine u sklopu projekta Zajednička nabava - HOK ZNA, osigurana je pravna podloga za povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom za sve članove Hrvatske obrtničke komore. Sporazumi s područnim obrtničkim komorama konkretizacija su dogovorene suradnje HOK-a i HEP Opskrbe.   

Na primjeru jednog tipičnog obrtnika, s godišnjom potrošnjom 6.000 kWh, moguće je uštedjeti od 520 do 1.800 kuna, ovisno o trenutnom opskrbljivaču, odnosno je li obrtnik korisnik zajamčene usluge ili je odabrao opskrbljivača. Sama ušteda uvelike ovisi o visini i načinu potrošnje, a preciznu uštedu, svaki obrtnik može saznati pozivom na besplatni telefon 0800 5255.