EN

N. Bruketa u HEP Vjesniku: Investirati pametno i intenzivno

12.11.2013.
Objavljen je novi broj HEP Vjesnika (270/310), jednog od najdugovječnijeg korporativnog glasila u Hrvatskoj, dobitnika nagrade Zaklade Hrvoje Požar za popularizaciju energetike.

Iz HEP Vjesnika 270/310 izdvajamo:

Nikola Bruketa, predsjednik Nadzornog Odbora HEP-a d.d.: HEP je dobra tvrtka!
Treba izgraditi više vlastitih proizvodnih kapaciteta i smanjiti ovisnost o uvozu, osigurati dobar proizvodni miks i smanjiti ovisnost o hidrološkim okolnostima, provesti mehanizam egalizacije uvjeta poslovanja da novac iz dobrog razdoblja bude raspoloživ u lošijem razdoblju; žurnim, pametnim i intenzivnim investiranjem riješiti nedovoljan kapacitet i tehnološku zastarjelost dijelova elektroenergetskog sustava, reorganizirati poslovanje, riješiti neodgovarajuću kadrovsku strukturu… poručuje predsjednik N. Bruketa u Našem intervjuu 

Izvješće bonitetne agencije Standard and Poor’s: Ojačani kreditni parametri i likvidnost Hrvatske elektroprivrede
 Agencija Standard and Poor's je u listopadu HEP-u povećala samostalnu ocjenu kreditnog rejtinga s b na b+ te potvrdila HEP-ov važeći kreditni rejting za dugoročno zaduživanje 'BB-', sa stabilnom prognozom. Agencija takvo povećanje samostalne ocjene kreditnog rejtinga temelji na ocjeni da su HEP-ovi kreditni pokazatelji postali snažniji, što se pripisuje povoljnijem poslovnom okruženju i poboljšanju likvidnosti te je i rezultat aktivnog i promišljenijeg pristupa u upravljanju HEP-om.
 
Zakon o tržištu toplinske energije: Zakonske pretpostavke za otvaranje i tržišta toplinske energije
Novi Zakon o tržištu toplinske energije donosi brojne promjene u funkcioniranju sektora, uključujući prava i obveze svih sudionika – od proizvođača do krajnjih kupaca. Tradicija, iskustvo i stručnost konkurentska je prednost HEP Toplinarstva, koji dugo godina osigurava isporuku toplinske energije krajnjim kupcima, a ubuduće će te poslove, kako propisuje Zakon o tržištu toplinske energije, obavljati kao kupac toplinske energije izložen tržišnoj utakmici.