EN

HEP ugostio Skupštinu Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj

15.03.2016.
Danas je u prostorima HEP-a u Zagrebu održana 19. godišnja, ujedno i izborna Skupština Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Skupština je potvrdila ulazak HEP grupe u članstvo HR PSOR-a.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj neovisna je ustanova poslovnog sektora, koju su osnovali hrvatski gospodarstvenici u cilju poticanja održivog razvoja u gospodarstvu. U svom djelovanju HR PSOR koristi predloške i modele koje zastupa Svjetski poslovni savjet za održivi razvoj (WBCSD). Pristupom HR PSOR-u članovi iskazuju svoje opredjeljenje za održivi razvoj, primjenu ekonomske i okolišne djelotvornosti, te se obvezuju izvještavati o okolišnim pitanjima, održivom razvoju i društvenoj odgovornosti.

Među osnivačima HR PSOR-a, 1997. godine, bio je i APO usluge zaštite okoliša, kasnije član HEP grupe, a od 2013. do 2015. godine član je bilo još jedno društvo u sastavu HEP grupe - Program Sava d.o.o. HEP d.d. kao vladajuće društvo u HR PSOR-u zastupa čitavu HEP grupu. Predstavnik HEP-a u skupštini HR PSOR-a je predsjednik Uprave Perica Jukić, koji je danas u svom obraćanju na Skupštini izrazio uvjerenje da su primanjem HEP-a u članstvo HR PSOR-a, tvrtke članice su prepoznale dobre prakse HEP-a u području društveno odgovornog poslovanja i predanost održivom razvoju.

Na Skupštini je HEP predstavio i Izvješće o održivosti HEP grupe za 2013. i 2014. godinu. Ovo pilot izvješće napravljeno je prema sržnoj opciji četvrte generacije smjernica (G-4) Global Reporting Initiative. Time je HEP grupa postala jedna od prvih tvrtki u državnom vlasništvu u Hrvatskoj koje izvješćuju o svom poslovanju u skladu s direktivom Europske komisije o nefinancijskom izvještavanju.