EN
HEP sklopio ugovore o stipendiranju 26 studenata

HEP sklopio ugovore o stipendiranju 26 studenata

25.01.2017.
Danas su u prostorima Elektrodalmacije Split predstavnici HEP-a sa studentima, dobitnicima stipendija HEP-a, potpisali ugovore o stipendiranju. HEP je u ovom ciklusu osigurao stipendije za 26 studenata prve ili druge godine diplomskih studija, a za potrebe HEP-Proizvodnje i HEP-Operatora distribucijskog sustava. Studenti su ostvarili pravo na stipendiju na temelju provedenog Natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

Ugovore o stipendiranju potpisali su redoviti studenti 1. ili 2. godine diplomskih studija s direktorima organizacijskih jedinica HEP grupe koje su potencijalno buduće mjesto rada stipendista: Proizvodno područje hidroelektrana Jug i Hidroelektrana Dubrovnik u HEP Proizvodnji i Elektrodalmacija Split u HEP Operatoru distribucijskog sustava. Po završetku studija, stipendirani studenti će zasnovati radni odnos u organizacijskoj jedinici koja ih je stipendirala u svojstvu pripravnika na neodređeno vrijeme.
Na temelju ugovora o stipendiranju, studentima se kontinuirano mjesečno isplaćuje novčana potpora do završetka redovnog studiranja. Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija (prosjek ocjena od 4,6 do 5,0), stipendist može ostvariti pravo na dodatak od 200 kuna mjesečno.

U posljednjih desetak godina HEP je stipendirao više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti.