EN

HEP sa svojim učenicima

20.06.2012.
Jučer su na prigodnoj svečanosti u Varaždinu uručene nagrade HEP-a nadarenim učenicima - najboljim hrvatskim matematičarima, fizičarima, elektrotehničarima te elektromonterima/elektroinstalaterima.

Ovogodišnji domaćin nagrade HEP-a Imam žicu, koja se dodjeljuje 18. put i time postaje punoljetna, bilo je Proizvodno područje hidroelektrane Sjever HEP Proizvodnje. U njegovu sjedištu, mladi gosti posjetili su Centar daljinskog nadzora i upravljanja hidroelektranama, tzv. Komandu lanca – Varaždin, domaćini su ih kratko informirali o tom proizvodnom dijelu HEP-a, a bili su u prigodi posjetiti i HE Varaždin. Svečanost uručenja nagrada održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, čija je ravnateljica mr. sc. Jasna Jakovljević sudionicima zaželjela dobrodošlicu te čestitala HEP-u što misli na mlade. U ime HEP-a, odnosno predsjednika Uprave Zlatka Koračevića, mlade talente, njihove profesore i roditelje pozdravio je Damir Magić – direktor HEP Proizvodnje. Pritom je naglasio da nagrada Imam žicu ima važno mjesto u kalendaru poslovnih događaja HEP-a, izražavajući zadovoljstvo što je za domaćina izabran grad Varaždin, u kojem je prvo električno svjetlo zasvijetlilo već 1895. Ukratko predstavljajući PP HE Sjever, izdvojio je podatak o deset posto udjela dravskih hidroelektrana u ukupnoj proizvodnji HEP-a.
Dobrodošlicu učenicima je izrazio Predrag Štromar – župan Varaždinske županije, riječima: -Dobrodošli u najkonkurentniju Županiju, Županiju koja u obrazovanje ulaže najviše među hrvatskim županijama, a time i u svoju budućnost . Čestitam HEP-u da i s tako skromnim sredstvima za učenike, potiče njihov trud, nagrađuje znanja. Nakon dugo vremena života u izobilju, postali smo svjesni važnosti strukovnih zanimanja i vraćamo se proizvodnji. Nadam se da će za mlade biti posla u HEP-u i drugim tvrtkama koje su s njim poslovno povezane.

Iza prigodnih obraćanja, uslijedio je najsvečaniji trenutak Događaja, uručenje nagrada. Ove godine 35 je nagrađenih iz osnovnih i srednjih škola.