EN

HEP potpisao ugovor o opskrbi električnom energijom s Grupacije Cimos d.d.

08.07.2015.
Danas je HEP u Kopru s Grupacijom Cimos d.d potpisao Ugovor o opskrbi električnom energijom. Ugovor vrijedan 19 milijuna eura odnosi na tvrtke Grupacije Cimos u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Ugovore su potpisali član Uprave Cimos Grupacije d.d. Andraž Brodnjak te predstavnici HEP-a: za Sloveniju u ime HEP-Energije Ljubljana Maja Aunedi, za Srbiju u ime tvrtke HEP-Trade d.o.o. Beograd direktor HEP-Trgovine Ante Ćurić, za Hrvatsku direktorica HEP-Opskrbe Tina Jakaša te za Bosnu i Hercegovinu direktor HEP-Trade MostarKrešimir Krešić.

Ugovori su sklopljeni na razdoblje od dvije godine za opskrbu tvrtki Grupacije Cimos u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini te na tri godine za opskrbu u Sloveniji.

Nakon ugovora o opskrbi električnom energijom koji je HEP u svibnju ove godine sklopio s gradom Ljubljanom, u vrijednosti 12 milijuna eura, ovo je još jedan iskorak HEP-a na slovensko, ali i šire regionalno tržište. Podsjećamo da je HEP u veljači ove godine pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijskog sustava (SODO) za pokriće gubitaka i zajamčenu opskrbu za razdoblje od 2016. do 2017.godine, u količini od 1.109.130 MWh. Ovih je dana HEP potpisao i ugovor o isporuci oko 4 GWh električne energije za opskrbu benzinskih postaja tvrtke MOL Slovenija d.o.o. Ugovor u vrijednosti 1,2 milijuna kuna potpisan je za 2016. godinu.

Prigodom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić je izjavio: Ovaj je ugovor još jedan važan korak u realizaciji naše strategije zauzimanja uloge vodećeg energetskog regionalnog igrača. Nakon nekoliko vrijednih ugovora koje smo sklopili u Sloveniji, ugovor s Grupacijom CIMOS koja djeluje i u nama susjednim državama, Srbiji i Bosni i Hercegovini, simbolično označava naš iskorak i na ta tržišta.