EN

HEP postao član Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj

07.07.2015.
Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj izvijestio je HEP o odluci skupštine kojom se HEP grupi odobrava članstvo u HR PSORu s danom 3. srpnja 2015.

Hrvatski poslovni savjeti za održivi razvoj (HR PSOR) je neovisna nedobitna ustanova poslovnog sektora, koju su osnovali hrvatski gospodarstvenici u cilju poticanja održivog razvoja u gospodarstvu. U svom djelovanju HR PSOR koristi predloške i modele koje zastupa Svjetski poslovni savjet za održivi razvoj (WBCSD) te slijedi dobre primjere drugih međunarodnih i nacionalnih organizacija poslovnog svijeta. Pristupom HR PSOR-u članovi iskazuju svoje opredjeljenje za održivi razvoj, za razvoj poslovne strategije i primjenu modela upravljanja koji osiguravaju poslovnu uspješnost uz odgovornost prema okolišu i društvenoj zajednici, primjenu ekonomske i okolišne djelotvornosti, te se obvezuju izvještavati o okolišnim pitanjima, održivom razvoju i društvenoj odgovornosti.

Među osnivačima HR PSOR-a, 1997. godine, bio i APO usluge zaštite okoliša, kasnije član HEP grupe, a od 2013. do 2015. godine član je bilo još jedno društvo u sastavu HEP grupe - Program Sava d.o.o. HEP d.d. će kao vladajuće društvo u HR PSOR-u zastupati čitavu HEP grupu. Predstavnik HEP-a u skupštini HR PSOR-a bit će predsjednik Uprave Perica Jukić.