EN
HEP položio podmorski kabel između otoka Lošinja i Ilovika

HEP položio podmorski kabel između otoka Lošinja i Ilovika

11.07.2016.
Danas je HEP-Operator distribucijskog sustava, Elektroprimorje Rijeka uspješno završilo zamjenu postojećeg 10 kV i polaganje novog, nešto više od 2 kilometra dugog podmorskog kabela napona 20 kV od Malog Lošinja do Ilovika.

Ovom 2,85 milijuna kuna vrijednom investicijom omogućena je kvalitetnija  i sigurnija opskrba električnom energijom kupaca na području Lošinjskog otočja, te je obavljena priprema za prijelaz mreže s 10 kV na 20 kV koja se planira do proljeća 2017.

Polaganjem ovog podmorskog kabela HEP ODS započinje novi ciklus ulaganja u podmorsku infrastrukturu, kojim se u sljedećem desetogodišnjem razdoblju planiraju zamijeniti postojeći podmorski kabeli na području Pule, Rijeke, Zadra, Šibenika i Dubrovnika, kojima je životni vijek pri kraju. Riječ je o više od 130 kilometara kabela, a cijela investicija vrijedna je više od 100 milijuna kuna.

„Ovom investicijom HEP pokazuje odgovornost i razumijevanje za važnost održanja kvalitete života i na najudaljenijim otocima, te osigurava nesmetanu opskrbu električnom energijom, bez koje je današnji život nezamisliv istaknuo je prilikom polaganja podmorskog kabela Željko Šimek, direktor HEP-Operatora distribucijskog sustava.


 
 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika