EN
HEP nastavlja poslovati stabilno

HEP nastavlja poslovati stabilno

14.03.2024.
Pozdravljamo nastavak napora Vlade Republike Hrvatske u omogućavanju priuštive cijene električne energije hrvatskim građanima i poduzetništvu.

Također, izražavamo zadovoljstvo Odlukom o nadoknadi razlike cijene električne energije društvu Hrvatska elektroprivreda d.d. i provedbenim aktivnostima, koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na današnjoj sjednici u sklopu šestog paketa mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena.

Ovom odlukom je omogućen nastavak stabilnog poslovanja Hrvatske elektroprivrede, koja ostaje jamac sigurne opskrbe hrvatskih građana i industrije, kupaca električne energije, toplinske energije i plina te jedan od najvećih investitora u Republici Hrvatskoj. Time će Hrvatska elektroprivreda nastaviti pružati snažan doprinos stabilnosti i jačanju ukupnog hrvatskog gospodarstva. Fokus ulaganja, za koja su nam mjerama iz Odluke Vlade osigurana sredstva za buduće razdoblje, bit će na izgradnji obnovljivih izvora energije i jačanju elektroenergetske mreže radi jednakog pristupa električnoj energiji svim građanima RH ali i prihvata novih obnovljivih izvora, a čime ćemo doprinijeti ostvarenju planirane dekarbonizacije i energetske samodostatnosti Hrvatske.

Zahvaljujući provedbenim aktivnostima predviđenima ovom odlukom te kontinuiranim aktivnostima HEP-a u smislu aktivnog i odgovornog upravljanja vlastitim proizvodnim i poslovnim portfeljom te ukupnim financijskim položajem, HEP potvrđuje svoj stabilan položaj na energetskim i tržištima kapitala s pozitivnim izgledima, u skladu s aktualnom ocjenom rejtinške agencije Moody's koja je poboljšala izglede postojećeg investicijskog kreditnog rejtinga HEP-a.