EN
HEP najavio daljnje povećavanje tržišnog udjela u Sloveniji

HEP najavio daljnje povećavanje tržišnog udjela u Sloveniji

01.12.2016.
Uprava HEP-a d.d. i predstavnici HEP Energije d.o.o., tvrtke za opskrbu električnom energijom u Sloveniji, na drugom su godišnjem susretu s kupcima i poslovnim partnerima, održanom danas u Ljubljani, predstavili novosti u poslovanju HEP Energije i trendove na tržištu električne energije.

Nedavno sklopljenim ugovorom o opskrbi električnom energijom Slovenskih željeznica, HEP Energija je znatno povećala svoju prisutnost na slovenskom tržištu, naglasio je član Uprave HEP-a Saša Dujmić u obraćanju poslovnim partnerima i kupcima te poručio: »Sklopljenim ugovorima u Sloveniji dokazali smo da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca kako u Hrvatskoj tako i na susjednim tržištima, gdje smo sve prisutniji. Izgradnja dobrih partnerskih odnosa s kupcima ključ je uspjeha te u narednim godinama očekujemo daljnji razvoj našeg poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela na slovenskom tržištu. Vjerujemo da će dobra energija među nama i u budućnosti naći put i da ćemo zajedno postići zavidne uspjehe.«

HEP Energija električnom energijom iz potpuno obnovljivih izvora od prošle godine opskrbljuje Gradsku općinu Ljubljana na temelju ugovora vrijednog 12 milijuna eura, a među značajnijim kupcima u Sloveniji su i Luka Koper, MOL Slovenija, Cimos, NLB, Abanka, Nordijski centar Planica, Hoteli Bernardin, Zavod za šume (Zavod za gozdove Slovenije), ljubljansko i mariborsko kazalište i drugi.

Veličina, tradicija, diversifikacija izvora i reference na hrvatskom tržištu te vlastita proizvodnja električne energije omogućavaju HEP Energiji nesmetanu i konkurentu opskrbu slovenskih kupaca, što je ključni uvjet za daljnje povećavanje tržišnog udjela. HEP uspješno zadržava položaj najvećeg opskrbljivača električnom energijom u Hrvatskoj, a iz godine u godinu povećava udjel na slovenskom tržištu. Osim opskrbe električnom energijom iz obnovljivih izvora, HEP poslovnim korisnicima nudi i ESCO savjetovanje za uspješnije i učinkovitije upravljanje procesima, koji omogućavaju štedljivo korištenje energije te uspostavu standarda energetske učinkovitosti ISO 50001.

Uz predstavnike HEP-a, susretu s kupcima prisustvovala je i Vesna Terzić, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji.

 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika