EN
HEP je sedmi najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj

HEP je sedmi najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj

23.05.2016.
U dvanaestom po redu istraživanju o poslodavcima prvog izbora koje provodi portal MojPosao, HEP se našao na sedmom mjestu popisa najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.
 


U istraživanju je sudjelovalo više od 15.000 ispitanika. 
Ispitanici kao presudni faktor atraktivnosti poslodavca navode sigurnost radnog mjesta (20%), zatim radnu atmosferu (18%), dok je na trećem mjestu važnosti prilika za napredak u struci (17%).
Najmanje ispitanika (8%) kao presudan faktor atraktivnosti poslodavca navodi priliku za hijerarhijsko napredovanje, a imidž tvrtke (9%) i vodstvo u sektoru (9%) nisu se pokazali naročito bitnim faktorima.
Najviše ispitanika (35%) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu, a zatim za privatnu tvrtku u domaćem vlasništvu (17%). Na trećem mjestu poželjnosti su hrvatske institucije (16%) i tvrtke u državnom vlasništvu (16%). U stranoj instituciji želju ima raditi 13% ispitanika.
S obzirom na radni status, nezaposleni ispitanici preferiraju tvrtke u hrvatskom privatnom vlasništvu(20%), dok bi zaposleni radije odabrali privatnu tvrtku u stranom vlasništvu (39%). Ispitanici koji se trenutno školuju kao svog idealnog poslodavca vide tvrtku u državnom vlasništvu (19%).
Više o istraživanju pogledajte na portalu MojPosao .