EN

HEP i ove godine nagradio najuspješnije učenike

04.07.2013.
Jučer, 3. srpnja, devetnaestu godinu za redom, održana je dodjela Nagrade HEP-a učenicima „IMAM ŽICU!“ Nagrađeno je 35 osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika.

Najviše ih dolazi iz škola Grada Zagreba i Varaždinske županije, a učenici su to koji su za školsku godinu 2012/2013 osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike ili javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike (od petog do osmog razreda osnovnih te svih razreda srednjih škola). Također, i učenici srednjih strukovnih škola koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike (prvog i drugog razreda) ili na natjecanjima učenika trećeg razreda koji se školuju za zanimanja elektroinstalater/elektromonter. Uoči dodjele, učenici, njihovi mentori i roditelji, obišli su Hidroelektranu Lešće, gdje su imali prigodu upoznati najmlađi proizvodni pogon Hrvatske elektroprivrede, prvu elektranu izgrađenu u samostalnoj Hrvatskoj, puštenu u rad 2010. godine.
Nikola Rukavina, direktor HEP Proizvodnje čestitao učenicima na zavidnim uspjesima, predstavivši im  HEP kao suvremenu i najvažniju hrvatsku tvrtku:  "Na vašem putu, Hrvatska elektroprivreda otvara vam svoja vrata i pruža svu potporu, sa željom da nakon školovanja ostanete u domovini, kako bi na našem tlu svojim znanjem gradili i pomagali u stvaranju svijeta koji bi nam svima bio ljepši i ugodniji."
Skupu su se obratili i Ankica Nježić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Ivan Banjavčić, zamjenik župana Karlovačke županije, Jure Turković, gradonačelnik Grada Ogulina, Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje te Irena Ištvanić, načelnica iz Agencije za strukovno obrazovanje. Uz čestitke učenicima, svi su pohvalili HEP-ovu inicijativu prepoznavanja i vrednovanja rada i znanja mladih ljudi, na čemu počiva budućnost Hrvatske. 

Popis nagrađenih učenika!